Κερδίζει έδαφος η «Συμφωνία για την Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου - iefimerida.gr

Κερδίζει έδαφος η «Συμφωνία για την Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου

Κερδίζει έδαφος η «Συμφωνία για την Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικό είναι το ποσοστό προτιμήσεων που συγκεντρώνει το κόμμα του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, «Συμφωνία για την Ελλάδα», καθώς μέσα σε δύο μήνες ζωής καταφέρνει να αποσπάσει ποσοστό ψήφων 2% σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Marc.

Μάλιστα η Συμφωνία για την Ελλάδα έρχεται μόλις 2 μονάδες πίσω από το τρίτο κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση, τη ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια ώρα ο κ. Λοβέρδος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προτείνει μια σειρά μέτρων προκειμένου οι οφειλέτες του Δημοσίου να μην οδηγούνται «σωρηδόν» στις φυλακές

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Οικονομικών πρέπει επειγόντως να επανεξετάσουν μια σειρά ισχυόντων ειδικών ποινικών νόμων, που σχετίζονται με την οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Η λογική της διαπόμπευσης και της φυλάκισης επιχειρηματιών πρέπει να αντικατασταθεί από την πρακτική της διάσωσης των επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν η ύφεση και η ανεργία». Στην ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, την οποία συνυπογράφουν επτά βουλευτές από διαφορετικά κόμματα, προτείνεται μεταξυ άλλων: Η ρητή κατάργηση των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων για οφειλές προς το δημόσιο, στην περίπτωση όπου υπάρχει και οφειλή του κράτους ή των φορέων του και η οποία δεν συμψηφίζεται, η κατάργηση της επιβολής μέτρων οιασδήποτε μορφής επί ανώνυμης καταγγελίας, η κατάργηση του εικοσάμηνου αυτόφωρου για οφειλές προς το δημόσιο. Επίσης προτείνεται ρητή κατάργηση της ποινικής ευθύνης των μη εκτελεστικών μελών του ΔΣ Ανώνυμης Εταιρίας για οιοδήποτε αδίκημα οικονομικό που έχει σχέση με τη διαχείριση της ΑΕ αλλά και νομοθετικός περιορισμός της ποινικής ευθύνης των μελών του ΔΣ της ΑΕ του Διευθύνοντος Συμβούλου και των Εντεταλμένων Συμβούλων. Όσον αφορά τη μη καταβολή ΦΠΑ, προτείνεται η ποινικοποίηση μόνο όταν το χρέος είναι ανώτερο των 20.000 Ευρώ, αντί των 3000 που ισχύει σήμερα. Ποινή κάθειρξης εφόσον το ως άνω ποσό υπερβαίνει σε ετήσια βάση το ποσό των 150.000 Ευρώ, αντί των 75000 που ισχύει σήμερα. Κατάργηση της διάταξης όπου στην υποτροπή δεν υπάρχει δικαίωμα μετατροπής της ποινής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ