Μπενφίκα και Τσέλσι συγκρούονται απόψε για το Europa League - iefimerida.gr

Μπενφίκα και Τσέλσι συγκρούονται απόψε για το Europa League

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Αμστερνταμ δίνεται απόψε η μάχη μεταξύ της Μπεφίκα και της κατόχου του περσινού τροπαίου του Champions League Τσέλσι.

Από τη μία οι μεν «αετοί» μετά την... αυτοκτονία τους στο πορτογαλικό πρωτάθλημα θέλουν έναν διεθνή τίτλο μετά από 51 χρόνια, αφού μετά τα Κύπελλα Πρωταθλητριών του 1961 και του 1962 μετρούν έκτοτε πέντε χαμένους τελικούς στην ίδια διοργάνωση (τελευταίος το 1990 από τη Μίλαν) και έναν στο Κύπελλο UEFA.

Οι δε «μπλε» έχουν την ευκαιρία να γίνουν η πρώτη ομάδα που κατακτά διαδοχικά Champions και Europa League, αλλά και να φτάσουν τους τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους σε πέντε τελικούς, μετά τις επιτυχίες τους στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1971 και το 1998, πριν την περσινή κατάκτηση. Αν δεν τα καταφέρουν, θα έχουν καταγράψει μία από τις χειρότερες χρονιές τους αφού δεν τα κατάφεραν σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Σούπερ Καπ Αγγλίας, στο Champions League, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Τι λέει η παράδοση

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν μόλις πέρσι στα προημιτελικά του Champions League, με την Τσέλσι να προκρίνεται με δύο νίκες, 1-0 στη Λισαβόνα και 2-1 στο Λονδίνο. Η Μπενφίκα σε 31 αγώνες απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 16 ήττες, ενώ η Τσέλσι απέναντι σε συλλόγους από την Πορτογαλία έχει 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ