Βαρυποινίτες βιάζουν φυλακισμένους ακτιβιστές - iefimerida.gr

Βαρυποινίτες βιάζουν φυλακισμένους ακτιβιστές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχει προκαλέσει στο Ιράν η αποκάλυψη ότι φρουροί φυλακών μοιράζουν προφυλακτικά στους πιο επικίνδυνους εγκληματίες για να βιάζουν φυλακισμένους ακτιβιστές.

Οι κατηγορίες αυτές προκύπτουν από μια σειρά επιστολών, οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους κρατούμενους και τις οικογένειές τους.

Μάλιστα σε αυτά, οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι ο βιασμός θεωρείται από τους αξιωματούχους ως ένα μέσο τιμωρίας για εκείνους.

Ο Μεχντί Μαχμουντιάν, μέλος μεταρρυθμιστικού κόμματος, είχε φυλακιστεί το 2009 μετά τα επεισόδια στη Τεχεράνη για τα αμφισβητούμενα εκλογικά αποτελέσματα, γιατί συζητούσε με έναν δημοσιογράφο για τις αναταραχές.

Από το κελί του, στις φυλακές της πόλης Karaj, ο ίδιος κατάφερε να γράφει επιστολές και να τα στέλνει έξω, «σε πολλά καλιά των φυλακών, ο βιασμός θεωρείται ως κάτι το φυσιολογικό και αποδεχτό», γράφει σε μια επιστολή του η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ιρανού ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουσείν Μουσαβί.

«Όσοι έχουν όμορφο πρόσωπο, δεν υπερασπίζονται τον εαυτό τους ή δεν δωροδοκούν άλλους, οδηγούνται σε διαφορετικό κελί με τη βία. Όσοι βιάζονται έχουν έναν ιδιοκτήτη, ο οποίος βγάζει χρήματα από αυτό, καθώς τους νοικιάζει σε άλλους, και μετά από λίγο διάστημα τους πουλάει σε κάποιον άλλο», εξηγεί.

Όπως προκύπτει επίσης από όσα αναγράφονται στις επιστολές , πολιτικοί κρατούμενοι συμβιώνουν με τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες στο ίδιο κελί.

Μάλιστα, πολλοί συγγενείς κρατουμένων υποστηρίζουν ότι οι φύλακες και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν προστατεύουν τους ακτιβιστές, «συνέχεια βλέπουμε εγκληματίες με προφυλακτικά στα χέρια, οι οποίοι ψάχνουν τα νέα τους θύματα».

Η Διεθνής Αμνηστία, είναι θορυβημένη από αυτές τις εξελίξεις και απαιτεί από το Ιράν να διεξάγει έρευνες.

Μάλιστα, διαθέτει στοιχεία για τον βιασμό αντρών και γυναικών φυλακισμένων από φύλακες, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2009.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος φυλακές Ιράν ακτιβιστές βιασμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ