Ελληνικό κολατσιό, φτιαγμένο με βιολογικά προϊόντα από το Αριστοτελικό Βουνό και τον Αθωνα, θα προσφέρει στο κοινό της Αθήνας, στις 15 Μαΐου, η γαστρονομική εκδήλωση Mount Athos Area Gourmet 2013, την οποία διοργανώνει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω (Χαλκιδικής), υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Το "μενού" περιλαμβάνει εκλεκτές γεύσεις με τοπική "σφραγίδα", από δέκα παραγωγούς της περιοχής: φέτα Αρναίας, βιολογικό αγιορείτικο μέλι και μέλι Αρναίας, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα με φρούτα από το Στρατονικό Όρος, ομελέτες με φρέσκα αυγά και μανιτάρια Αρναίας, χορτόπιτες με αγριόχορτα και πίτες με αρμυρίκια του αγιορείτικου κόλπου, αμυγδαλωτά "λουλούδια" Αμμουλιανής, γιαούρτι Αρναίας, λαδόπιτες και ελαιόψωμα με πρώτες ύλες από τον κάμπο των Πυργαδικίων, στριφτάρια και μπουρέκια με κίτρινα και λευκά τυριά από την Ολυμπιάδα, αφεψήματα με βιολογικά βότανα από το Άγιον Ορος, τραχανόσουπες από την ορεινή Βαρβάρα!
"Οι 10 τοπικοί παραγωγοί, που συμμετέχουν στη διοργάνωση, θα αποτυπώνουν στη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής το χρώμα και το ύφος της γιορτής, αποδεικνύοντας το άρρηκτο δέσιμο της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον τρόπο με τον οποίο ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει τουριστική μορφή. Το ελληνικό κολατσιό αλλά και το πρωινό της περιοχής του Άθω αποτελούν άλλωστε σήμα κατατεθέν της φιλοξενίας ενός μοναδικού ελληνικού τουριστικού προορισμού, η γεωγραφική τοποθέτηση του οποίου εναλλάσσει εκπληκτικά 300 χιλ. ακτογραμμής με τρεις ορεινούς όγκους, διαμορφώνοντας ιδιαίτερους τρόπους ζωής και φυσικών φαινομένων", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω.
Η εκδήλωση στην Αθήνα θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ομίλου Le Monde.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ