Δίωξη κατά Μπουρούση - iefimerida.gr

Δίωξη κατά Μπουρούση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίωξη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών άσκησε σήμερα ο Εισαγγελέας σε βάρος του διεθνή μπασκεμπολίστα του Ολυμπιακού Γιάννη Μπουρούση. Aπό κοινού αίτημα για άμεσο έλεγχο ντόπινγκ υπέβαλαν στον ΕΣΚΑΝ ο Γιάννης Μπουρούσης και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και ο Γιάννης Μπουρούσης, αντιδρώντας άμεσα στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του, ζήτησαν από κοινού και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τον έλεγχο αντιντόπινγκ του παίκτη από το ΕΣΚΑΝ».

Εντωμεταξύ, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» έχει καταλήξει στην απόφαση να διακόψει τη συνεργασία της με τον διεθνή σέντερ, όπως έχει το δικαίωμα να κάνει με βάση το συμβόλαιο του παίκτη, δίνοντάς του αποζημίωση. Οι Πειραιώτες, με το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ, που θα δώσουν στον παίκτη ως αποζημίωση, θα διακόψουν τη συνεργασία των δύο πλευρών που κανονικά θα ολοκληρωνόταν το επόμενο καλοκαίρι.

Παράλληλα αίσθηση προκαλεί η ύπαρξη στη δικογραφία καταγραφής συνομιλίας ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που επικοινωνεί με έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης με τα στημένα παιχνίδια.

Πρόκειται για τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Αντώνη Αγγελόπουλο, ο οποίος υπηρετεί στην Αχαΐα και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιώργο Τσακογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο άντρες γνωρίστηκαν όταν ο αξιωματικός υπηρετούσε για πολλά χρόνια στην Ηλιούπολη όπου μεγαλομέτοχος της τοπικής ομάδας είναι ο Γ. Τσακογιάννης.

Μέχρι στιγμής, όπως ανέφεραν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχει κινηθεί διαδικασία από πλευράς Αρχηγείου για να τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς δεν έχει προκύψει, προς στιγμήν, κάτι που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο, πρόσθεταν, εφόσον από την διερεύνηση της υπόθεσης προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο τότε θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δηλώνει Αθώος

Ο ίδιος ο Γιάννης Μπουρούσης ,ωστόσο, σε πρόσφατες δηλώσεις, υποστηρίζει την αθωότητά του. Ο διεθνής σέντερ του Ολυμπιακού εξέδωσε ανακοίνωση θέλοντας να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο, στο οποίο έχει εμπλακεί.

«Αισθάνομαι βαθύτατα προσβεβλημένος, προσωπικά και επαγγελματικά, από την άδικη εμπλοκή του ονόματός μου σε δήθεν χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθώς και από την παράνομη αξιοποίηση σε βάρος μου μιας καθαρά προσωπικής συνομιλίας, που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο άλλης υπόθεσης, η οποία δεν με αφορά καθοιονδήποτε τρόπο.

Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες, αφού κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τον επαγγελματισμό και την ηθική μου. Άλλωστε, αυτό έχει αποδειχθεί από συνεχείς και πολλούς ελέγχους, στους οποίους έχω υποβληθεί από την αρχή της καριέρας μου. Σήμερα κιόλας κατέθεσα αίτηση προς την Ε.Ο.Κ. να υποβληθώ στις απαραίτητες εξετάσεις και θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των ελληνικών και διεθνών αρχών για οποιοδήποτε περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Eπιπλέον, είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να προσέλθω ενώπιον της Δικαιοσύνης, προκειμένου να δώσω τις απαραίτητες εξηγήσεις και να αποδείξω ότι όσα ελέχθησαν, παρερμηνεύθηκαν και ότι ποτέ δεν έχω εμπλακεί σε συνομιλίες και συναλλαγές που αφορούν παράνομες ουσίες.

Πιστεύω, τέλος, ότι έχω αποδείξει με τη μέχρι σήμερα πορεία μου, σαν αθλητής και σαν άνθρωπος, ότι τιμώ την ιστορική ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τους φιλάθλους και τη Διοίκησή της, γεγονός που δεν μπορεί να ακυρωθεί από την παράνομη, ως προς εμένα, δημοσιοποίηση μιας καθαρά προσωπικής συνομιλίας. Ωστόσο, θεωρώ τίμιο και σωστό να ζητήσω συγγνώμη, σε περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι εθίγησαν».

ΠΗΓΗ: Το Βημα, sport-fm.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ