Με ένοπλη συνοδεία τα απορριμματοφόρα στη Νάπολη - iefimerida.gr

Με ένοπλη συνοδεία τα απορριμματοφόρα στη Νάπολη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό την συνοδεία οπλισμένων ανδρών της αστυνομίας θα βγαίνουν στο εξής στους δρόμους της Νάπολης στην Ιταλία τα απορριμματοφόρα προκειμένου να προστατευτούν από επιθέσεις μελών της μαφιόζικης οργάνωσης, Καμόρα. Στο μεταξύ η πόλη έχει στην κυριολεξία θαφτεί στα σκουπίδια

«Θα παρακαλέσουμε την αστυνομία, για την παροχή ένοπλων φρουρών για τα απορριμματοφόρα. Η υγειονομική και περιβαλλοντική κατάσταση είναι σοβαρή. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων», δήλωσε ο δήμαρχος της Νάπολης, Λουίτζι ντε Μαγκίστιρς.

Η οργάνωση Καμόρα κατηγορεί τον δήμαρχο Μαγκίστρις ότι στρέφεται εναντίον της, καθώς προωθεί μια «περιβαλλοντική επανάσταση» η οποία επιβάλλει νόμους περί ανακύκλωσης σκουπιδιών με σκοπό την απόσυρση της επιχειρηματικής συμμετοχής της μαφίας στον τομέα αυτό.

Η αντιπαράθεση αυτή, βασίζεται στο γεγονός ότι για την Καμόρα, η επιχείρηση απόσυρσης σκουπιδιών, αποτελεί μια από τις κύριες πηγές εσόδων της.

Παράλληλα, έντονη κριτική κατά του ιταλού πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο νεοεκλεγείς αριστερός δήμαρχος της Νάπολης, «ο Μπερλουσκόνι απέδειξε με τις ενέργειές του ότι δε νοιάζεται και δε δίνει δεκάρα για την Νάπολη», τόνισε ο Μαγκίστρις.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη για να σβήσει περισσότερες από 50 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την περασμένη νύκτα στη Νάπολη και προκλήθηκαν από κατοίκους των συνοικιών που έχουν πνιγεί από τα βουνά των σκουπιδιών.

Η κρίση των σκουπιδιών εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες καθώς έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 2.300 τόννοι δύσοσμα απορρίμματα στους δρόμους της Νάπολης, περιλαμβανομένου και του ιστορικού κέντρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ