Der Spiegel για Σαμαρά: «Ο νεκροθάφτης του ευρώ» - iefimerida.gr

Der Spiegel για Σαμαρά: «Ο νεκροθάφτης του ευρώ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπαμπούλα της Ευρώπης χαρακτηρίζει το Spiegel τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δέχεται επικρίσεις μέσα από άρθρο του περιοδικού σχετικά με τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα και το μεσοπρόθεσμο. Θα μας ρίξει στο γκρεμό τονίζει η Bild.

Το άρθρο του Spiegel είναι ιδιαίτερα καυστικό καθώς ο συντάκτης του άρθρου, Κάρστεν Βόλκερυ, αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς είναι ο μπαμπούλας της Ευρώπης, καθώς με την αντίθεσή του στο ελληνικό πακέτο λιτότητας, θέτει σε κίνδυνο την πορεία του ευρώ» και τον χαρακτηρίζει ως «νεκροθάφτη του ευρω». Υοστηρίζει μάλιστα ότι «εάν την επόμενη εβδομάδα τορπιλίσει την ψηφοφορία για το νέο πακέτο λιτότητας, αυτό μάλλον θα οδηγήσει στο πάγωμα της ξένης βοήθειας αλλά και την χρεοκοπία της χώρας. Οι επιπτώσεις για το ευρώ και την παγκόσμια οικονομία θα ήταν ανυπολόγιστες».

Όπως τονίζει το Spiegel στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που γιορτάζει φέτος τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του, είχαν σχεδιάσει για την Πέμπτη ειδική γενέθλια εκδήλωση, ωστόσο επικρατεί βαριά ατμόσφαιρα καθώς είναι παρών και ο Αντώνης Σαμαράς, «ο μπαμπούλας της Ευρώπης αυτές τις ημέρες».

Ο συντάκτης προσθέτει πως «ο 60χρονος συντηρητικός πολιτικός ξεσηκώνει τους Έλληνες κατά του προγράμματος λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και σαμποτάρει την αλλαγή νοοτροπίας που ζητούν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Αντί να πείσει τους συμπολίτες του για την αναγκαιότητα της λιτότητας, υπόσχεται μείωση του ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος στο 15% για όλους. Αντί να στηρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου την πιο δύσκολη στιγμή και να βάλει μπροστά το συμφέρον της χώρας, βάζει μπροστά τα δικά του συμφέροντα και ζητάει εκλογές».

Το γερμανικό περιοδικό τονίζει επίσης ότι το ΕΛΚ, μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, θα προσπαθήσουν να μεταπείσουν τον πρόεδρο της ΝΔ τώρα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Ο ευρωβουλευτής της CDU, Έλμαρ Μπροκ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να μπει ένα τέλος στα κομματικά παιχνίδια στην Αθήνα».

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «στο σπίτι τον μισούν, στις Βρυξέλλες του δίνουν την τελευταία ελπίδα». «Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν σχετικά σιωπηλός κατά τη διάρκεια του δείπνου. Τι να έλεγε ο έλληνας πρωθυπουργός; Τα έχει πει ήδη όλα. Πολλές φορές», γράφεται στο κείμενο.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και η γερμανική εφημερίδα Bild: «Θα μας παρασύρει αυτός ο έλληνας στον γκρεμό;» αναρωτιέται σε σημερινό της δημοσίευμά της αναφερόμενη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

«Στέκεται έντονα εναντίον του νέου πακέτου λιτότητας, για το οποίο αναμένεται να ψηφήσει την ερχόμενη πέμπτη η ελληνική βουλή. Καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μια λεπτή πλειοψηφία, θα πρέπει να βασιστεί στους ψήφους της αντιπολίτευσης», τονίζει η Bild.

«Το κυανόλευκο μήνυμα της Άνγκελα Μέρκελ στους Έλληνες» είναι ο τίτλος των Financial Times Deutschland σε σημερινό δημοσίευμα στο οποίο ο Σαμαράς χαρακτηρίζεται ως ανίατη περίπτωση.

Ο τίτλος του άρθρου προκύπτει από το μπλε σακάκι και το λευκό παντελόνι που φορούσε η καγκελάριος στη Σύνοδο κορυφής ενώ η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά «η ηγεσία της Ε.Ε ενισχύει τον έλληνα πρωθυπουργό Παπανδρέου και παιδεύεται με τον αντίπαλό του».

Συνεχίζει, «Οι προτάσεις του κόμματος του Σαμαρά δεν έγιναν δεκτές ούτε από την Ε.Ε ούτε και από το ΔΝΤ. Στους κόλπους του ΕΛΚ ο Σαμαράς λέγεται πως είναι μια ανίατη περίπτωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ