Sound Injections 5 - iefimerida.gr

Sound Injections 5

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τώρα δεν ξέρω. Μετά τον James Blake άρχισαν να βγαίνουν υποκατάστατα ή όλοι αυτοί υπήρχαν και πριν, αλλά εμείς τώρα τους δίνουμε σημασία; Το ξέρω, «υποκατάστατα» είναι βαριά λέξη, αλλά ισχύει. Βέβαια, μέσα σε αυτόν τον χαμό, πετυχαίνεις κάτι ονόματα και μουσικές όπως του Greenwood Sharps. Ο Βρετανός παραγωγός αναμειγνύει στα υπνωτικά beats του field recordings και live όργανα, καταφέρνοντας να μην δείχνει ότι κοπιάρει, αλλά ότι προσπαθεί να δημιουργήσει έναν δικό του ήχο. Πράγμα που πετυχαίνει μέχρι ενός σημείου. Όπως στο υπέροχο ''Leucosia'' που σε παρασύρει με το μινιμαλιστικό του ύφος και την υπέρμετρη μελωδικότητα του!

Ο Aduptus και ο .CP υποτίθεται ότι ανήκουν στο witch house κίνημα. Οι μουσικές τους όμως διαφοροποιούνται. Ο .CP σαμπλάρει πάλι Whitney Houston και χτίζει πάνω της ένα παθιασμένο, αργόμπιτο κομμάτι στο "Can't Get You Out Of My Head''. Με τέτοιον στίχο νόμιζα ότι θα σάμπλαρε Kylie Minogue, αλλά μάλλον δύσκολα θα αλλάξει την Whitney. Δεν πειράζει. Αν πρόκειται να κυκλοφορεί τόσο ωραία κομμάτια, χαλάλι του!
Το ''El Yanqueen Junctions'' είναι πολύ πιθανόν ότι αν το άκουγα κάποια άλλη στιγμή ή θα περνούσε απαρατήρητο, ή θα καθόμουν και θα έβριζα τον Aduptus (αυτός είναι ο καλλιτέχνης!) που το έγραψε! Αντί για αυτό όμως, πέρασα ένα σαββατοκύριακο που στα ηχεία του σπιτιού μου κυριάρχησε αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω πόσες φορές το άκουσα! Ξέρω όμως ότι αυτά τα balearic beats, οι ethnic μελωδίες που ξεχειλίζουν από παντού, τα υπνωτικά φωνητικά, η αισθησιακή παραγωγή σε εθίζουν σε αυτόn τοn καλοκαιρινό ήχο που θα τον ακούς κάθε φορά που θα βρίσκεσαι καθοδόν για την παραλία!

Η συνεργασία των Mascara με τους Present Moment γέννησε ένα αναπάντεχο διαμάντι. Το ''Stealer'' θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει 25 χρόνια πριν και τώρα να το άκουγες και να αναπολούσες την εφηβεία σου. Το ότι το έγραψαν και το ηχογράφησαν εν έτη 2011, δεν μειώνει καθόλου την αξία του τραγουδιού. Το καταβροχθίζεις με την ίδια λαιμαργία, σου έρχεται να το χορέψεις με την ίδια μανία, ενθουσιάζεσαι και χαίρεσαι σαν παιδί και ύστερα τρέχεις να ακούσεις όσο New Order και Joy Division μπορείς να αντέξεις ακόμα. Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει σε ένα split των Mascara μαζί με τον Drugs For Drunks προσεχώς...

Το split 12'' της Ela Orleans με τον Dirty Beaches το περιμέναμε μέσα στον Ιούνιο χωρίς να ξέρουμε το πότε. Ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, η Atelier Ciseaux (η εταιρεία τους) το έκανε διαθέσιμο για παραγγελία πριν από δύο μέρες. Και μαζί με αυτό μας έδωσε για ''δώρο'' δύο καινούρια τραγούδια. Το ''Neverend'' της Ela Orleans αλλά και η έκδοση του βινυλίου που έρχεται μαζί με μπλούζα είναι αυτά που σε πείθουν αυτόματα να χρεώσεις την κάρτα σου, άσχετα με το αν έχεις πικάπ ή όχι! Τα mp3 όμως γιατί υπάρχουν;

Το Venus Knock EP του Dro Carey, που είχε κυκλοφορήσει τον Γενάρη, αποτελεί μια από της αγαπημένες μου κυκλοφορίες της χρονιάς. Ο Αυστραλός παραγωγός όμως είχε να δώσει σημάδια ζωής από τότε. Ξαφνικά όμως ανακάλυψα ότι ασχολείται και με ένα άλλο project. Σαν Fad Tmb δίνει στα beats του χορευτικούς βηματισμούς και ειδικά στο ''Friend Of Mine'' σε προετοιμάζει για ένα πάρτι που η λογική δεν έχει λόγο ύπαρξης.

http://soundcloud.com/greenwoodsharps/leucosia-1
http://soundcloud.com/thecp/cant-get-you-out-of-my-head
http://soundcloud.com/adeptus/adeptus-el-yaqueem-junction
http://soundcloud.com/mascara/mascara-the-present-moment
http://soundcloud.com/atelierciseaux/ela-orleans-neverend
http://soundcloud.com/sound-injections/fad-tmb-friend-of-mine

Sound Injections

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Blog Μουσική στήλη μουσική blogger .flp sound injections
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ