Η Γη ασφυκτιά: Στα πιο υψηλά επίπεδα στην Ιστορία το διοξείδιο του άνθρακα - iefimerida.gr

Η Γη ασφυκτιά: Στα πιο υψηλά επίπεδα στην Ιστορία το διοξείδιο του άνθρακα

Η Γη ασφυκτιά: Στα πιο υψηλά επίπεδα στην Ιστορία το διοξείδιο του άνθρακα στην
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη ανησυχία εξέφρασαν Αμερικανοί επιστήμονες την Παρασκευή έπειτα από τη δημοσίευση μελέτης που καταγράφει ότι οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 400 μερών ανά εκατομμύριο (ppm).

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα tanea του υπολογισμούς ανακοίνωσε το κέντρο ερευνών National Oceanic and Atmospheric Administration της Χαβάης έπειτα από μετρήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Από την άλλη πλευρά οι μετρήσεις του Ινστιτούτου ωκεανογραφίας Scripps στο Σαν Ντιέγκο καταγράφουν ότι τα επίπεδα του CO2 έφτασαν στα 399.73 ppm.

Αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν ότι εδώ και 800.000 χρόνια τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα δεν ξεπέρασαν ποτέ τα 300 ppm, ενώ η τελευταία φορά που είχαν ξεπεράσει τα 400 ppm υπολογίζεται περίπου ήταν 3,5 με 5 εκατομμύρια χρόνια πριν.

«Είναι σαν να δημιουργούμε ένα κλίμα που ενδεχομένως να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα» λέει ο Μπομπ Ουάρντ του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τις Κλιματικές Αλλαγές Grantham.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ