Άρση μονιμότητας για 10.000 εργαζόμενους στον ΟΤΕ - iefimerida.gr

Άρση μονιμότητας για 10.000 εργαζόμενους στον ΟΤΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η άρση της μονιμότητας για εργαζόμενους του ΟΤΕ που έχουν προσληφθεί πριν από το 2005, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τις 10.000, επιθυμεί η διοίκηση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Η κόντρα της διοίκηση του οργανισμού με την ΟΜΕ ΟΤΕ (τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στον ΟΤΕ) διαρκώς φουντώνει.

Πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση του ΟΤΕ να επιθυμεί να προβεί στην άρση της μονιμότητας, ενώ σύντομα το ζήτημα θα τεθεί και επίσημα στην ΟΜΕ ΟΤΕ στο πλαίσιο της συζήτησης για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πιέσεις της γερμανικής Deutsche Telekom προς την κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα για τη διά νόμου κατάργηση της μονιμότητας του συνόλου των εργαζομένων στον ΟΤΕ είναι ασφυκτικές. Θυμίζουμε ότι η άρση της μονιμότητας ισχύει σήμερα μόνο για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ που η πρόσληψή τους έγινε μετά το 2005.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε πως «ο ΟΤΕ δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία του προς το μέλλον με τα κεκτημένα του παρελθόντος» και έκανε λόγο για ανάγκη μετασχηματισμού του ΟΤΕ, προκειμένου να είναι έτοιμος -όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες- να συγχωνευθεί πλήρως με την CosmΟΤΕ.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αντιδρούν. Συγκεκριμένα η ΟΜΕ ΟΤΕ έστειλε εξώδικο προς τη διοίκηση του ΟΤΕ, ζητώντας να ανακληθεί το 40ωρο εβδομαδιαίας εργασίας που καθιερώθηκε από την 1η Μαρτίου 2011 και να μην προχωρήσει η περικοπή των επιδομάτων, όπως αυτό της προθέρμανσης υπηρεσιακών οχημάτων. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, στην εξώδικη δήλωσή της, προειδοποιεί με υποβολή προσωπικών μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου για τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών και την παραβίαση όρων και συλλογικών συμβάσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΤΕ άρση ΟΜΕ μονιμότητας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ