Εγγύηση 8 εκατ. δολαρίων στον απαγωγέα-βιαστή του Κλίβελαντ Αριέλ Κάστρο - iefimerida.gr

Εγγύηση 8 εκατ. δολαρίων στον απαγωγέα-βιαστή του Κλίβελαντ Αριέλ Κάστρο

Εγγύηση 8 εκατ. δολαρίων στον απαγωγέα-βιαστή Αριέλ Κάστρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο του Κλίβελαντ έκανε ο απαγωγέας και βιαστής Αριέλ Κάστρο, με τις αρχές να του απαγγέλλουν κατηγορίες για απαγωγή, παράνομη κράτηση και σεξουαλική κακοποίηση των τριών γυναικών που κρατούσε για χρόνια στο σπίτι του.

Μάλιστα, οι δικαστές όρισαν την εγγύηση στα οκτώ εκατομμύρια δολάρια – από δύο για κάθε υπόθεση απαγωγής για την οποία κατηγορείται.

Ο Αριέλ Κάστρο είχε συνεχώς το κεφάλι σκυμμένο και φορούσε χειροπέδες, ενώ όπως σημειώνει η αστυνομία, συνεργάζεται από την πρώτη στιγμή με τις αρχές, ενώ έχει δεχθεί να κάνει τεστ για να αποδειχθεί αν είναι αυτός ο πατέρας του μικρού κοριτσιού που βρέθηκε στο σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους δύο αδελφούς του Αριέλ, Πέδρο και Ονίλ, δεν έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες, καθώς οι αρχές δεν μπορούν να εξακριβώσουν το βαθμό εμπλοκής τους στην υπόθεση.

«Τίποτε δεν μας επιτρέπει να πούμε πως οι δύο αδελφοί είχαν εμπλακεί στην υπόθεση ή γνώριζαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο υποδιοικητής της αστυνομίας του Κλίβελαντ.

Ο ίδιος ο Κάστρο, σε ιδιόχειρο σημείωμά του, που ανακαλύφθηκε στην κατοικία του και χρονολογείται από το 2004, χαρακτήριζε τον εαυτό του «σεξουαλικό αρπακτικό».

Σε ένα μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter ο δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού WOIO Σκοτ Τέιλορ εξήγησε πως το σημείωμα βρισκόταν μεταξύ των άλλων πειστηρίων που είχε συγκεντρώσει η αστυνομία μετά την έρευνα στην κατοικία του Κάστρο, όπου κρατούσε έγκλειστες τις τρεις απαχθείσες γυναίκες. «Είμαι ένα σεξουαλικό αρπακτικό, χρειάζομαι βοήθεια», έγραφε στο σημείωμα του ο δράστης, σύμφωνα με τον Τέιλορ.

Σχετικά με τις τρεις νεαρές, ο Κάστρο επεσήμαινε στο ίδιο κείμενο: «αυτές βρίσκονται εδώ παρά τη θέλησή τους, διότι διέπραξαν το σφάλμα να επιβιβασθούν στο αυτοκίνητο ενός παντελώς αγνώστου». «Δεν γνωρίζω γιατί ψάχνω άλλη μία, ήδη έχω δύο», πρόσθετε.

Ο Τέιλορ επισημαίνει επίσης πως ο Κάστρο έγραφε πως επιθυμεί να αυτοκτονήσει και «να κληροδοτήσει όλες του τις οικονομίες στα θύματά» του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ