Ο κόσμος υποκλίνεται στον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον - iefimerida.gr

Ο κόσμος υποκλίνεται στον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε... απειλήσει πολλές φορές πως θα αποχωρήσει από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πάντα έμενε. Τώρα που κανείς δεν το περίμενε, το πήρε οριστικά απόφαση.

Η παραίτησή του δημιούργησε αίσθηση σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο τον αθλητικό. Δήλωση για τον εμβληματικό Σκωτσέζο έκανε μέχρι και ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, αλλά και οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου.

Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις:

Ντέιβιντ Κάμερον (πρωθυπουργός Μ. Βρετανίας): «Τα επιτεύγματα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπήρξαν εκπληκτικά. Ελπίζω η αποχώρησή του να κάνει λίγο ευκολότερη τη ζωή για τη δική μου ομάδα, την Αστον Βίλα».

Σεπ Μπλάτερ (πρόεδρος της FIFA): «Τα επιτεύγματά του τον κατατάσσουν χωρίς αμφιβολία μεταξύ των κορυφαίων. Ήταν τιμή μου να του παραδώσω το βραβείο στην τελετή της "Χρυσής Μπάλας" το 2011. Θα επαναλήφθεί άραγε ποτέ η δική του διάρκεια στην κορυφή;».

Μισέλ Πλατινί (πρόεδρος της UEFA): «Ο Σερ Αλεξ είχε τεράστια συνεισφορά στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο της Σκοτίας και της Αγγλίας, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Η αφοσίωσή του, η προσοχή στη λεπτομέρεια και το μοναδικό "μάτι" του στην ανεύρεση ταλέντων, ως προπονητής τόσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο της Αμπερντίν, έφεραν πλούσια ανταμοιβή επί μία 30ετία. Το βιογραφικό του είναι μοναδικό για μία δουλειά, όπου τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όπου συνήθως όλοι εστιάζουν στις άμεσες λύσεις και όχι στο μακρόπνοο όραμα. Είναι ένας αληθινός οραματιστής και ελπίζω ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την UEFA και να μοιράζεται τις φανταστικές γνώσεις του με την επόμενη γενιά Ευρωπαίων προπονητών, που όλοι θέλουν να μιμηθούν τα κατορθώματά του».

Κριστιάνο Ρονάλντο (παίκτης Ρεάλ Μαδρίτης): «Ευχαριστώ για όλα αφεντικό».

Ρίτσαρντ Σκάνταμορ (εκτελεστικός διευθυντής της Πρέμιερ Λιγκ): «Είναι κάτι που ξέρεις ότι θα συμβεί μια μέρα, αλλά ποτέ δεν το περιμένεις πραγματικά. Είναι ένα μεγάλο σοκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο κορυφαίος σύλλογος (σ.σ. της Πρέμιερ Λιγκ) και κανένας δεν υπήρξε λαμπρότερο αστέρι από τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Αφησε ανεξίτηλο χνάρι στην Πρέμιερ Λιγκ».

Ντέβιντ Γκιλ (εκτελεστικός διευθυντής της Γιουνάιτεντ, αποχωρεί επίσης στο τέλος της σεζόν): «Γνωρίζαμε ότι θα έφτανε η μέρα της αποχώρησής του και κάναμε το σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας ότι η ποιότητα της ομάδας και των εγκαταστάσεων θα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Τα όσα έκανε για το σύλλογο, αλλά και το ποδόσφαιρο γενικά, δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Η συνεργασία μου με τον Αλεξ υπήρξε η σημαντικότερη εμπειρία της επαγγελματικής μου ζωής και αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μπορώ να τον αποκαλώ φίλο».

Τζόελ Γκλέιζερ (συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): «Ο Αλεξ απέδειξε ξανά και ξανά πόσο φανταστικός προπονητής, αλλά και πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι. Η αποφασιστικότητά του να πετύχει και η αφοσίωσή του στο σύλλογο υπήρξαν αξιομνημόνευτες. Θα κρατήσουμε για πάντα τις υπέροχες αναμνήσεις που μας χάρισε, όπως η μαγική νύχτα της Μόσχας (σ.σ. η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2008)».

Ντέιβιντ Μπερνστάιν (πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου): «Τα επιτεύγματα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είναι πραγματικά αξιοσημείωτα. Είναι όντως ένας από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών και σίγουρα της σύγχρονης εποχής. Η συνεισφορά του στο αγγλικό ποδόσφαιρο ήταν εκπληκτική από κάθε άποψη. Εκ μέρους της FA θα ήθελα να του ευχηθώ ευτυχία και υγεία».

Μάικλ Οουεν (πρώην παίκτης): «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον... κάτι δεν πάει σωστά. Είναι σημαντικό ότι αποχωρεί με τους δικούς του όρους. Τα ρεκόρ του είναι βέβαιο ότι δεν θα σβήσουν ποτέ».

Πολ Ινς (πρώην παίκτης): «Είμαι σοκαρισμένος, γιατί πριν από δύο εβδομάδες συζητούσε να συνεχίσει για 1-2 χρόνια. Αυτά που πέτυχε είναι απίστευτα. Δεν θα ξαναδούμε κάποιον σαν κι αυτόν. Προσωπικά μου είχε φερθεί σαν να ήμουν γιος του».

Ντουάιτ Γιορκ (πρώην παίκτης): «Προκάλεσε έκπληξη στον κόσμο του ποδοσφαίρου η αποχώρησή του. Ηθελε να επανακτήσει τον τίτλο στην πρέμιερσιπ φέτος και τα κατάφερε. Από πολλές απόψεις ήταν η σωστή στιγμή να φύγει».

Πέτερ Σμάιχελ (πρώην παίκτης): «Δεν μπορώ να καταλάβω το "τάιμινγκ" . Ηταν πραγματική βόμβα. Είμαι απογοητευμένος και σοκαρισμένος».

Λουί Σαχά (πρώην παίκτης): «Ουάου, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον σταματά. Ελπίζω να μην γίνεται για λόγους υγείας. Ηταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής μου μετά τον πατέρα μου. Εχω τεράστιο σεβασμό γι' αυτό τον θεό του ποδοσφαίρου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ