Νέα στοιχεία για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»- Συνδέονται με ακόμη μια ληστεία - iefimerida.gr

Νέα στοιχεία για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»- Συνδέονται με ακόμη μια ληστεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ομάδα που έκανε την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης φέρεται να βρίσκεται πίσω και από την ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Πυργετό Λάρισας τον Οκτώβριο του 2012, καθώς ο τρόπος δράσης των τεσσάρων ληστών είναι παρόμοιος με αυτών των «Πυρήνων» που έκαναν την διπλή ληστεία στην Κοζάνη.

Χαρακτηριστικά, για την διαφυγή τους από τον Πυργετό χρησιμοποίησαν βαν το οποίο εξωτερικά είχαν μετατρέψει σε ασθενοφόρο, όπως ακριβώς προσπάθησαν και οι ληστές στο Βελβεντό.

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή», η πρώτη ληστεία στο εν λόγω υποκατάστημα της Αγροτικής στον Πυργετό, έγινε τον Δεκέμβριο του 2011, με τους δράστες να φοράνε στολές παραλλαγής σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων. Η εφημερίδα αναφέρει, ότι για συμμετοχή στη ληστεία προφυλακίστηκαν οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες της Νέας Φιλαδέλφειας, με ίχνη DNA τους να έχουν βρεθεί σε μια βαριοπούλα και ένα ζευγάρι ακουστικά που άφησαν πίσω.

Αντιθέτως, δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ οι ληστές του Οκτωβρίου του 2012, ωστόσο ο τρόπος δράσης τους παραπέμπει σε εκείνον στο Βελβεντό Κοζάνης, καθώς συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Δύο μπήκαν στο υποκατάστημα και δύο έμειναν απέξω κρατώντας Καλάσνικοφ, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο δράστες που μπήκαν δεν είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά, ενώ οι άλλοι δύο φορούσαν καπέλα και γυαλιά ηλίου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες διέφυγαν από την κεντρική πλατεία του χωριού χρησιμοποιώντας ένα Ι.Χ. που είχε κλαπεί 7 ημέρες νωρίτερα από την Αθήνα. Το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο 3 χιλιόμετρα έξω από το χωριό. Στο εσωτερικό οι δράστες είχαν ρίξει χλωρίνη για να εξαφανίσουν υπολείμματα DNA ικανά να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους. Και κατά τη ληστεία στον Φιλώτα Φλώρινας που επίσης αποδόθηκε στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει χλωρίνη προκειμένου να εξαφανίσουν DNA ενός εκ των δραστών που τραυματίστηκε και αιμορραγούσε έξω από την τράπεζα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ