Wall Street Journal: Η Ελλάδα θα πάρει διπλή δόση Μαΐου - Ιουνίου 7,5 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Η Ελλάδα θα πάρει διπλή δόση Μαΐου - Ιουνίου 7,5 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει ότι υπάρχει «πολιτική συμφωνία» σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εκταμίευση 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο Eurogroup που θα γίνει τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης τον οποίο επικαλείται το δημοσίευμα της WSJ, oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν δύο δόσεις για την Ελλάδα, αυτή των 4,3 δισ. ευρώ για το Μάιο και των 3,2 δισ. ευρώ για τον Ιούνιο.

Αν όντως εγκριθεί «διπλή δόση» η εξέλιξη θα λύσει τα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης με δεδομένο ότι στις 20 Μαΐου λήγουν ομόλογα ύψους 5,6 δισ. ευρώ τα οποία διακρατεί η ΕΚΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε σπεύσει να βάλει φρένο στις σχετικές συζητήσεις όταν διέρρευσαν πληροφορίες πριν από λίγες ημέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ