Αδιέξοδο στη συνάντηση υπουργού Παιδείας-ΟΛΜΕ, που απειλεί με απεργία στις πανελλαδικές - iefimerida.gr

Αδιέξοδο στη συνάντηση υπουργού Παιδείας-ΟΛΜΕ, που απειλεί με απεργία στις πανελλαδικές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ναυάγιο κατέληξε η συνάντηση που είχαν μέλη της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο προκειμένου να τους ενημερώσει για το θέμα της αύξησης των ωρών διδασκαλίας τους, μέτρο στο οποίο αντιδρούν οι καθηγητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καθηγητές εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι ως προς το αίτημά τους για τη μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου που προωθεί η κυβέρνηση και έτσι παραμένει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν την απειλή τους και να προχωρήσουν σε απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Αρβανιτόπουλο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το τι πρόκειται να κάνουν σε περίπτωση που, εφόσον πραγματοποιήσουν την απειλή τους και προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές, η κυβέρνηση τους θέσει σε επιστράτευση απάντησε πως «οι καθηγητές ακόμη και στα χακί θα γυρίσουν με το κεφάλι ψηλά στα σχολεία για να κάνουν το χρέος τους».

Σύμφωνα με το Mega, η κυβέρνηση από την πλευρά της διαμηνύει ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν στην ώρα τους, στις προγραμματισμένες ημερομηνίες. Φέρεται, δηλαδή, να είναι αποφασισμένη πως σε περίπτωση που οι καθηγητές υλοποιήσουν τις απειλές της θα προχωρήσει στην επιστράτευσή τους, όπως έκανε και με τους υπαλλήλους του Μετρό στις αρχές του έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ