Γιατί οι χρήστες του YouTube προτιμούν να βλέπουν βίντεο με πρωταγωνιστές γάτες - iefimerida.gr

Γιατί οι χρήστες του YouTube προτιμούν να βλέπουν βίντεο με πρωταγωνιστές γάτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες εκατομμύρια είναι οι θεατές που βλέπουν καθημερινά τα περίφημα βίντεο του YouTube όπου πρωταγωνιστούν γάτες σε κάθε είδους καταστάσεις: γάτες που «μιλάνε» στο αφεντικό τους, γάτες που «βάζουν κάτω» τους σκύλους της οικογενείας, λούτρινα γατάκια, γάτες «οργανοπαίχτες» κ.ο.κ.

Για ποιο λόγο, όμως, ακριβώς θεωρούνται οι γάτες η δημοφιλέστερη μορφή ψυχαγωγίας στο διαδίκτυο;

Πρώτον: έχει αποδειχτεί από μελέτες ψυχολόγων πως η θέαση εικόνων και κλιπς με γάτες λειτουργούν ως μέσο κατευνασμού από το στρες.

Δεύτερον: οι χρήστες αρέσκονται να «ποστάρουν» τέτοια κλιπάκια, επειδή νιώθουν υπερήφανοι για τα κατοικίδιά τους, ως εάν να πρόκειται για παιδιά.

Τρίτον: η ανία και η πλήξη είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας αύξησης της δημοφιλίας των εν λόγω ζώων, καθώς οι άνθρωποι συχνά αποζητούν την εκθεσή τους σε απλοϊκά, κενά περιεχομένου οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα, διότι έτσι καταφέρνουν να εκφορτίσουν το άγχος μιας διαδικασιακά περίπλοκης καθημερινότητας.

Τέταρτον: μία τέτοια ενασχόληση είναι πολύ πιο χαλαρωτική απ' ό,τι εάν κατείχε κανείς τη δική του γάτα, η οποία θα σήμαινε ευθύς επιπλέον ευθύνες και προβλήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ youtube Βίντεο γάτες εικόνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ