Υπό το φόβο της απεργίας η συνάντηση Αρβανιτόπουλου - καθηγητών - iefimerida.gr

Υπό το φόβο της απεργίας η συνάντηση Αρβανιτόπουλου - καθηγητών

Υπό το φόβο της απεργίας η συνάντηση Αρβανιτόπουλου - καθηγητών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθοριστικής σημασίας για την πορεία των πανελλαδικών εξετάσεων, που είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 17 Μαΐου, θα είναι η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με το δ.σ. της ΟΛΜΕ.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, έχει καλέσει για τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματά τους, καθώς η Ομοσπονδία προειδοποιεί με απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων.

Οι καθηγητές αντιδρούν κυρίως γιατί αυξάνονται, από τον Σεπτέμβριο, κατά δύο οι διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, από 21 σε 23, κάτι στο οποίο αντιδρούν καθώς όπως υποστηρίζουν με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν κατά πολύ οι θέσεις καθηγητών.

Οι παρατάξεις στο ΔΣ της Ομοσπονδίας φαίνεται να συμφωνούν στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις εξετάσεις πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που πρότειναν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις.

Οι καθηγητές, στη συνεδρίασή τους της προηγούμενης εβδομάδας, δεν κατέληξαν σε απόφαση- πρόταση προς τον κλάδο, καθώς δεν συνέκλιναν στον τρόπο με τον οποίο θα ληφθεί η απόφαση από τον κλάδο- άλλωστε τα μέλη του ΔΣ έχουν προαναγγείλει νέα συνεδρίαση για μεθαύριο Πέμπτη 9 Μαΐου. Μια συνεδρίαση που θα γίνει μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας και τα νέα δεδομένα που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ