Economist: Η Κίνα θέλει να εφαρμόσει το δικό της American Dream - iefimerida.gr

Economist: Η Κίνα θέλει να εφαρμόσει το δικό της American Dream

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O νέος πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζιν Πινγκ βρίσκεται στο τελευταίο εξώφυλλο του Economist. Αντικείμενο ανάλυσης του έγκριτου περιοδικού είναι το πλάνο ανάπτυξης που θέλει να εφαρμόσει ο Κινέζος αρχηγός και το οποίο έχει κοινά στοιχεία με το πάλαι ποτέ American Dream.

Στο άρθρο αναφέρεται πως ο Σι Τζιν Πινγκ προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα ιδεολογία που θα κάνει τους Κινέζους πιο χαρούμενους για τη ζωή τους.

«Αποστολή μας είναι να ικανοποιήσουμε την επιθυμία του λαού μας για μια χαρούμενη ζωή», είχε δηλώσει σχετικά σε ομιλία του τον περασμένο Νοέμβριο αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Economist που προσθέτει πως οι Κινέζοι πολίτες δεν είναι λιγότερο φιλόδοξοι από τους Αμερικανούς στο να έχουν μια κατοικία, να μπορούν να στείλουν το παιδί τους να σπουδάσει ή απλά να διασκεδάζουν.

Τα εμπόδια που αναμένεται να συναντήσει ο Κινέζος πρόεδρος είναι ο εθνικισμός και η τάση συγκέντρωσης περισσότερης δύναμης και εξουσίας στο κόμμα παρά στον λαό. Ενα πρόσφατο παράδειγμα, σύμφωνα με το άρθρο του Economist ήταν και η επιβολή λογοκρισίας σε σχετικό άρθρο εφημερίδας, το οποίο ανέφερε ότι η Κίνα «θα γίνει μια ελεύθερη και ισχυρή χώρα όταν το Σύνταγμα θα υπερισχύσει του κόμματος».

Economist: Η Κίνα θέλει να εφαρμόσει το δικό της American Dream | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ