Στον αέρα όλα τα αυθαίρετα -Ακόμα και όσα έχουν τακτοποιηθεί - iefimerida.gr

Στον αέρα όλα τα αυθαίρετα -Ακόμα και όσα έχουν τακτοποιηθεί

Στον αέρα όλα τα αυθαίρετα -Ακόμα και όσα έχουν τακτοποιηθεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται όλοι οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων είτε έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία «τακτοποίησης» είτε όχι, με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικό τον σχετικό νόμο.

Στην πραγματικότητα οι επιπτώσεις για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων μπορεί να είναι σοβαρότατες, οδηγώντας τους σε μεγάλες περιπέτειες, αφού όλοι και όλα μπορούν να βρεθούν «στον αέρα» ακόμα και γι αυτούς που έχουν πληρώσει για τακτοποίηση.

Οπως αναφέρει και tovima sε διευκρινίσεις, προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας, προχώρησαν δικαστικοί κύκλοι, με αφορμή τις αναλύσεις που γίνονται από διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ηλεκτρονικά και μη) για την επίμαχη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ελήφθη σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, και έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικός ο Ν. 4014/2011 που προβλέπει την τακτοποίηση των αυθαιρέτων (και ημιυπαίθριων χώρων), κλπ.

Σύμφωνα με τους κύκλους αυτούς, τα αυθαίρετα τα οποία νομιμοποιήθηκαν -αφού πληρώθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα από τον «Νόμο Παπακωνσταντίνου»- διατρέχουν τον κίνδυνο να ακυρωθεί η νομιμοποίησή τους μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης από το ΣτΕ (αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι), εφόσον κάποιος (συνήθως γείτονας, κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, Οικολογικός ή Περιβαλλοντικός Σύλλογος κλπ) πληροφορηθεί τη νομιμοποίηση και προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ