Ενα διαφορετικό παιχνίδι κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο [βίντεο] - iefimerida.gr

Ενα διαφορετικό παιχνίδι κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία χρόνια, το παράνομο κατέβασμα παιχνιδιών αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς δημιουργώντας προβλήματα στις εταιρίες. Προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το φαινόμενο αυτό, μία ομάδα game developers δημιούργησε ένα πρωτότυπο και διδακτικό παιχνίδι.

Το Game Dev Tycoon, βάζει για πρώτη φορά τον παίκτη στη θέση του ίδιου του game developer. Ξεκινώντας από ένα μικρό δωματιάκι με τον προσωπικό του υπολογιστή, ο παίκτης πρέπει σιγά σιγά να καταφέρει να εξελιχθεί σε παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή δημιουργώντας τη δική του εταιρία.

Εδώ ακριβώς όμως είναι το τρικ: Δεδομένου ότι το παιχνίδι πωλείται, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού επέλεξε να το κατεβάσει πειρατικό από το διαδίκτυο. Η επί πληρωμή έκδοση διέφερε ελάχιστα από την πειρατική, ωστόσο η δεύτερη έκρυβε ένα μυστικό.

Οσοι λοιπόν κατέβασαν την πειρατική έκδοση, κάποια στιγμή στο παιχνίδι και αφού είχαν βγάλει αρκετά χρήματα και είχαν ανοίξει τη δική τους εταιρία παιχνιδιών, ξαφνικά βλέπουν τα έξοδά τους να καταρρέουν και τελικά την εταιρία που δημιούργησαν με τόσο κόπο στο παιχνίδι, να βάζει λουκέτο γιατί κανείς δεν αγοράζει παιχνίδια και όλοι παίρνουν πειρατικά.

Το παιχνίδι αυτό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα και έχει κάνει πολύ κόσμο να αναθεωρήσει τις πρακτικές του και να σκεφτεί πολύ καλά την επόμενη φορά που θα θελήσει να κατεβάσει πειρατικό παιχνίδι.

Ενα διαφορετικό παιχνίδι κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ