Ξεκινά τις γεωτρήσεις πετρελαίου η Κύπρος - iefimerida.gr

Ξεκινά τις γεωτρήσεις πετρελαίου η Κύπρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική φάση για την γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκεται η Κύπρος. Η γεώτρηση θα γίνει στο «Οικόπεδο 12»,το οποίο θεωρείται πλούσιο σε κοιτάσματα φυσικού αερίου και που συνορεύει με θαλάσσιο οικόπεδο του Ισραήλ, στο οποίο ήδη βρέθηκαν κοιτάσματα φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το Βήμα ορίστηκαν σε τεχνικό επίπεδο όχι μόνον οι συντεταγμένες που θα αρχίσει να «σκάβει» το γεωτρύπανο, αλλά και σε ποιο βάθος θα αναζητηθεί το φυσικό αέριο. Το βάθος αυτό θα είναι 1.500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επίσης σε σημερινό του δημοσίευμα ο «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Xριστόφιας, με τον πρώτο αντιπρόεδρο της εταιρίας Noble Energy (που έχει αναλάβει και τις γεωτρήσεις για λογαριασμό του Ισραήλ) κ. Ρότνεϊ Κουκ, καθορίσθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να αρχίσουν σύντομα οι εργασίες στην περιοχή. Ο κ. Κουκ ενημέρωσε τον κύπριο πρόεδρο και για έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο από τα κοιτάσματα «Λεβιάθαν» και «Οικοπέδου 12» με υποθαλάσσιο αγωγό διαμέτρου 20 ιντσών, συνολικού μήκους 200 χλμ. Εγινε επίσης ενημέρωση για την πρόταση για τερματικό σταθμό υγροποίησης στην περιοχή του Βασιλικού, με τρεις γραμμές υγροποίησης για εξαγωγή 15 εκατ. τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως. Η επένδυση θα πλησιάσει τα 10 δισ. ευρώ, με πολλαπλά σημαντικά οφέλη για την Κύπρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ