Από το Βελιγράδι ως τη Ρωσία και από τη Ρουμανία ως τη Γάζα, οι Ορθόδοξοι γιόρτασαν το Πάσχα, το μεγαλύτερο γεγονός της Χριστιανοσύνης που σηματοδοτεί το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή.
Μια γυναίκα προσεύχεται στην εκκλησία του Αγίου Σάββα, στο Βελιγράδι, της Σερβίας.
Παλαιστίνιοι χριστιανοί παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγίου Φωτός σε μια ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στην πόλη της Γάζας.
Ενα 6χρονο κοριτσάκι κρατάει ένα ποτηράκι με κερί και παρακολουθεί τα «ιπτάμενα φανάρια», στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Μαγκάλια, στη Ρουμανία. Υπολογίζεται πως έως 7.000 άτομα παρακολούθησαν την εκτόξευση 5.000 φαναριών προς τον ουρανό.
Ενα κοριτσάκι χορεύει μπροστά από την εκκλησία, μετά τη λειτουργία της Ανάστασης, στη βοσνιακή πόλη της Μπάνγια Λούκα, 240 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Σεράγεβο, εκεί που οι Σερβοβόσνιοι γιόρτασαν το Πάσχα.
Ο Πατριάρχης της Σερβικής Εκκλησίας Ειρηναίος προετοιμάζεται για την παραδοσιακή λειτουργία του Πάσχα, στον Ναό του Αγίου Σάββα, στο Βελιγράδι.
Μία Ρουμάνα καλόγρια ανάβει κεριά στο οστεοφυλάκιο της μονής Πασαρέα, έξω από το Βουκουρέστι. Στο πάτωμα διαγράφεται το μήνυμα «Χριστός Ανέστη». Το οστεοφυλάκιο άνοιξε μόνο για λίγη ώρα, κατά τη διάρκεια της Ανάστασης.
Ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος χαιρετά τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Ντιμίτρι Μεντμέντεβ, στον καθεδρικό ναός του Σωτήρα στη Μόσχα.
Σε αυτή τη φωτογραφία που τραβήχτηκε με ειδική τεχνική, οι ορθόδοξοι πιστοί περπατούν κρατώντας κεριά, μετά τα μεσάνυχτα της Ανάστασης, έξω από μια εκκλησία στην Αγία Πετρούπολη, της Ρωσίας.
(φωτογραφίες: eurokinissi)