Ενας Νορβηγός θα αναλάβει να «φέρει» τουρίστες στην Κρήτη [εικόνα] - iefimerida.gr

Ενας Νορβηγός θα αναλάβει να «φέρει» τουρίστες στην Κρήτη [εικόνα]

Ενας Νορβηγός θα αναλάβει να «φέρει» τουρίστες στην Κρήτη [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια προσπάθεια βελτίωσης της προβολής του τόπου αλλά και αύξησης της προσέλευσης τουριστών κάνει ο δήμος Χερσονήσου Ηρακλείου και για το λόγο αυτό προσέλαβε τον Νορβηγό φωτογράφο Stian Rekdal.

Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος έχει αναλάβει να δημιουργήσει μια ταινία για τον δήμο Χερσονήσου, καθώς και επί μέρους θεματικά βίντεο για εξειδικευμένες μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο φυσιολατρικός και ο ποδηλατικός που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στην περιοχή, με την τεχνική του time lapse photography.

Ενας Νορβηγός θα αναλάβει να «φέρει» τουρίστες στην Κρήτη [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Θα χρησιμοποιήσει δηλαδή υλικό προβολής και από τις τέσσερις δημοτικές ενότητες του δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου, δημιουργώντας ένα βίντεο χρονικής επιτάχυνσης σε, μια πρωτοποριακή κινηματογραφική τεχνική που στηρίζεται στη λήψη εκατοντάδων ή χιλιάδων σταθερών φωτογραφιών του ίδιου θέματος σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως μία φωτογραφία το δευτερόλεπτο ή και μία φωτογραφία την ώρα.

Ο Νορβηγός φωτογράφος συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη, συνοδευόμενος από τη συνεργάτιδά του Dorota Feifer.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε ότι «η συνεργασία αυτή γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΒΙ.Τ.Α.), μέσα από το οποίο επιδιώκεται η αναμόρφωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με τέτοιο τρόπο, ώστε να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν στοιχεία του οικοπολιτιστικού αποθέματος, τα οποία θα προσελκύσουν νέους επισκέπτες, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ