Ούτε ο θρίαμβος της Μπάγερν «ξεπλένει» το σκάνδαλο φοροδιαφυγής του Ούλι Χένες - iefimerida.gr

Ούτε ο θρίαμβος της Μπάγερν «ξεπλένει» το σκάνδαλο φοροδιαφυγής του Ούλι Χένες

Ούτε ο θρίαμβος της Μπάγερν «ξεπλένει» το σκάνδαλο φοροδιαφυγής του Ούλι Χένες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρ ομαδόν από Γερμανούς αξιωματούχους κατά του προέδρου της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας του άσκησε σκληρή κριτική.

Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ σε μία ασυνήθιστα σκληρή τοποθέτηση χαρακτήρισε τη συμπεριφορά όσων φοροδιαφεύγουν «ανεύθυνη» και «αντικοινωνική».

«Σε νομικά και ηθικά ζητήματα δεν θα πρέπει να υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ένα για τους ισχυρούς και ένα για τους αδύναμους» σημείωσε ο κ. Γκάουκ και πρόσθεσε «κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του, αν θα πληρώνει φόρους ή όχι. Η αντίληψη του όποιος δεν αποκρύπτει εισοδήματα κακό του κεφαλιού του, εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημοκρατία».

Για την υπόθεση του Ούλι Χένες τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, Τέο Σόμμερ, ο οποίος επισήμανε ότι «ακόμα και οι υψηλά αμειβόμενοι παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους, όπως κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι Γερμανοί πολίτες».

Από την πλευρά του ο Ούλι Χένες δήλωσε στην εφημερίδα Die Zeit μετανιωμένος και χαρακτήρισε την πράξη του «μεγάλη βλακεία», ενώ παρουσίασε τον εαυτό του σχεδόν εξαρτημένος από τις κερδοσκοπικές δραστηριότητες.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησης από τη θέση του προέδρου του βαυαρικού συλλόγου τονίζοντας ότι οι δραστηριότητες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την Μπάγερν Μονάχου.

«Εάν έχω την εντύπωση ότι το άτομο μου προκαλεί ζημιά στο σύλλογο, τότε θα βγάλω τα συμπεράσματα μου» ήταν τα λόγια του Ούλι Χένες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ