Πολιτική και διαφθορά: Ο γιός του Λορέν Φαμπιούς αγοράζει διαμέρισμα με 7 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Πολιτική και διαφθορά: Ο γιός του Λορέν Φαμπιούς αγοράζει διαμέρισμα με 7 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λορέν Φαμπιούς και ο 31χρονος γιός του Τομά που εικονίζεται εδώ. Υπήρχαν υποψίες για τον πρώτο αλλά τελικά η οικονομική αστυνομία ψάχνει τον δεύτερο γιατί, παρότι δεν πληρώνει φόρους, αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα στο Παρίσι έναντι 7 εκατ. ευρώ.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό Le Point αποκάλυψε χθες ότι ο Τομά Φαμπιούς, ο οποίος δεν πληρώνει φόρους στη Γαλλία (!) μπόρεσε τον Ιούνιο του 2012 να αγοράσει διαμέρισμα 280 τ.μ (ανήκε στον σκηνοθέτη Κλοντ Ζιντί) στον πιο σικ δρόμο του Παρισιού με το μυθώδες ποσό των 7 εκατ. ευρώ.

«Πώς ο γιός του νούμερο δύο της κυβέρνησης Ολάντ, ο οποίος δεν πληρώνει φόρους παρότι μένει στη Γαλλία, μπόρεσε να αποκτήσει ακίνητο αξίας 7 εκατ. ευρώ και οι οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών της χώρας να μην ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα;» γράφει το περιοδικό Le Point.

Το περιοδικό διευκρινίζει ότι ο Τομά Φαμπιούς του εξήγησε ότι πήρε δάνειο για να κάνει αυτή την αγορά και ότι εγγυητής μπήκε η εταιρεία του TF Συμβουλευτική. «Οταν όμως κάποιος ερευνήσει τους λογαριασμούς της εν λόγω εταιρείας δεν βρίσκει ούτε μισθούς ούτε τιμολόγια» αναφέρει το περιοδικό.

Ο Τομά Φαμπιούς είχε κατηγορηθεί και τον Σεπτέμβριο του 2012 για «απόπειρα αισχροκέρδειας και πλαστά στοιχεία» μετά από σχετική καταγγελία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ