Μακραίωνη παράδοση, υψηλή αισθητική μιας πρώην αυτοκρατορίας, τεχνική και γούστο είναι τα όπλα της Ισπανίας που την κάνουν παγκόσμιο προορισμό στη γαστρονομία. Μετά το El Buli της Βαρκελώνης που κράτησε επί σειρά ετών τα σκήπτρα τώρα είναι η σειρά της περιοχής Χιρόνα να αναδείξει το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.
Στη Χιρόνα της Ισπανίας, το «El Celler de Can Roca» ήταν έτσι ή αλλιώς το γαστρονομικό διαμάντι της περιοχής. Τώρα πια αποτελεί και το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, κερδίζοντας επάξια την πρώτη θέση στην παγκόσμια αναγνώριση.
Μια παραδοσιακή οικογένεια της Καταλονίας αποφάσισε να συστήσει το ποιοτικό εστιατόριο, προσφέροντας ντόπιες γεύσεις σε συνδυασμό με τις καινοτόμες γαστριμαργικές τεχνικές.
Τα τρία αδέλφια Roca ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα κατάφεραν περίφημα μέσα σε αυτόν τον τόσο ανταγωνιστικό χώρο της εστίασης αλλά και εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης βγήκαν νικητές. Με έμφαση στα φρέσκα υλικά, στο οικογενειακό περιβάλλον αλλά και στις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, πέτυχαν να παραγκωνίσουν το δανέζικο «Noma» από την πρώτη θέση και να λάβουν την πρωτιά. Σύμφωνα με τη λίστα του World’s 50 Best Restaurants το »El Celler de Can Roca» κερδίζει στα σημεία.