Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει: Σεβόμαστε το ΑΚΕΛ, αλλά οι λύσεις πρέπει να είναι εντός της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει: Σεβόμαστε το ΑΚΕΛ, αλλά οι λύσεις πρέπει να είναι εντός της Ευρωζώνης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει: Σεβόμαστε το ΑΚΕΛ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την πρόταση του ΑΚΕΛ για την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι «η έξοδος από την κρίση πρέπει να είναι εντός της Ευρωζώνης».

Με τον τρόπο αυτό απαντά και στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που έσπευσε να χαιρετίσει το αίτημα του ΑΚΕΛ για δημοψήφισμα και έξοδο της Κύπρου από το ευρώ.

Σε απάντησή της η Νέα Δημοκρατία λίγα λεπτά αγρότερα καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον κ. Λαφαζάνη.

Αναλυτικά η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη έχει ως εξής:

«Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες του κυπριακού λαού και του ΑΚΕΛ ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων, που εξαθλιώνουν τους λαούς και αποδομούν την Ευρώπη.

Κατανοώντας τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και τα κοινά προβλήματα του ελληνικού και του κυπριακού λαού, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και απόλυτο σεβασμό, το διάλογο που αναπτύσσεται εντός του ΑΚΕΛ για τα ζητήματα της ευρωζώνης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι κοινοί αγώνες των ευρωπαϊκών λαών, η συμμαχία των χωρών του Νότου, αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη και τη διεκδίκηση μιας κοινωνικά δίκαιης εξόδου από την κρίση, εντός της ευρωζώνης, χωρίς μνημόνια και τρόικα, σε μια Ευρώπη δημοκρατίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Με μία, άλλα αντ' άλλων, δήλωση ο κ. Σκουρλέτης επιχειρεί ανεπιτυχώς, να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ...

Επιτέλους, ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο και ας απαντήσει ξεκάθαρα! Θα διαγράψει τον κ. Λαφαζάνη ή αποδέχεται τη θέση του για έξοδο από το ευρώ;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ