Η καταγγελία εναντίον του Αρη το τελευταίο «χαρτί» για την ΑΕΚ - iefimerida.gr

Η καταγγελία εναντίον του Αρη το τελευταίο «χαρτί» για την ΑΕΚ

Η καταγγελία εναντίον του Αρη το τελευταίο «χαρτί» για την ΑΕΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία τους προσπάθεια για να κρατήσουν την ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα κάνουν οι υπεύθυνοι της ομάδας, καταγγέλλοντας την ΠΑΕ Αρης για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην έγγραφη καταγγελία τους, την οποία υπογράφει ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο Άρης προσέφυγε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταθέτοντας αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης στην οποία συμπεριλαμβάνονται και εις βάρος του απαιτήσεις πρώην ποδοσφαιριστών, όπως αυτές απορρέουν από τελεσίδικες και εκτελστέες αποφάσεις των επιτροπών επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ.

Η καταγγελία σύμφωνα με το soccerplus.gr εκτείνεται σε έξι σελίδες και βασίζεται στο άρθρο 2 του καταστατικού της ΕΠΟ (σκοπός της ομοσπονδίας είναι να προασπίζει και να ενισχύει τα συμφέροντα όλων των ασχολούμενων με το άθλημα του ποδοσφαίρου) και το άρθρο 35 του ΚΑΠ που απαγορεύει σε κάθε περίπτωση την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.

«Παράλληλα μέσω αλλεπάλληλων προσωρινών διαταγών, ο Άρης, έχει επί της ουσίας παγώσει όλες τις διαδικασίες επιβολής και ενεργοποίησης ποινών εις βάρος της από το αρμόδιο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ παραβιάζοντας ευθέως τους κανονισμούς» αναφέρει η καταγγελία της ΑΕΚ και αναφέρει το παράδειγμα της Νίκης Βόλου που είχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια όπως ακριβώς και η ΠΑΕ Αρης.

Σε εκείνη την περίπτωση όμως, η ΕΠΟ επιλήφθηκε αμέσως και απέστειλε έγγραφο με το οποίο καλούσε την ΠΑΕ Νίκη Βόλου να προχωρήσει σε ανάκληση της προσφυγής γιατί διαφορετικά θα κινηθούν σε βάρος της οι διαδικασίες αποβολής από το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει με βάση το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ, ενώ στην καταγγελία της ΑΕΚ αναφέρονται ακόμα και οι περιπτώσεις των Τρικάλων το 2011, της Προοδευτικής το 2007 και της Καλαμάτας το 2010.

Όπως τονίζουν οι ,κιτρινόμαυροι», σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες που αναγκάστηκαν να μην συνεχίσουν τις διαδικασίες στα πολιτικά δικαστήρια, ο Άρης προχώρησε κανονικά εν γνώσει ότι παραβιάζει κατάφωρα τους κανονισμούς της ΕΠΟ.

Για το λόγο αυτό η ΑΕΚ ζητεί εφαρμογή του άρθρου 35 -που σημαίνει αποβολή από το πρωτάθλημα- πριν από την 4η αγωνιστική, αφού η προσφυγή του Άρη ασκήθηκε στις 20/9/2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ