Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Ρωσίας ετοιμάζεται να «απογειώσει» την Apple - iefimerida.gr

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Ρωσίας ετοιμάζεται να «απογειώσει» την Apple

Ποιος είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Ρωσίας που ετοιμάζεται να «απογειώσει» τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια εντυπωσιακή κίνηση προέβη ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Αλισερ Ουζμάνοφ ο οποίος ανακοίνωσε ότι αγόρασε μερίδιο της εταιρείας Apple αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ουζμπεκικής καταγωγής Ουσμάνοφ είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη Ρωσία και τη Βρετανία και 34ος πλουσιότερος στον κόσμο, ενώ η περιουσία του αποτιμάται στα 19,95 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η επένδυσή του στην Apple, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της έχει πτώση 40%, υπολογίζεται ότι θα αποφέρει κέρδος, καθώς ο Ουσμάνοφ και οι συνεργάτες του στην εταιρεία Digital Sky Technologies θεωρούν πως η Apple αναμένεται να επιστρέψει δυναμικά επιφέροντας κερδοφορία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλισερ Ουσμάνοφ ρισκάρει στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς, μέσω της Digital Sky Technologies, είχε επενδύσει από νωρίς στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και το Facebook κάτι που του απέφερε κέρδος 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έπειτα από τη χρηματιστηριακή εισαγωγή του Facebook το 2012.

Ο γεννημένος το 1953 Ουσμάνοφ απέκτησε τη μεγάλη του περιουσία από επιχειρήσεις ξυλείας και ορυκτού πλούτου, ενώ είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Metalloinvest και των σταθμών ενημέρωσης 7TV, Muz-TV, αλλά και τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας.

Κατέχει ακόμη τη θέση του διοικητή της Gazprominvest Holdings, της εταιρείας επενδύσεων του ρωσικού κολοσσού της Gazprom, είναι ιδιοκτήτης εκδοτικών οίκων, Διαδικτυακών επιχειρήσεων και εφημερίδων, ενώ έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στη Μεγάλη Βρετανία.

Αποτελεί τον μεγαλομέτοχο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Λονδίνου, Αρσεναλ, ακολουθώντας τα βήματα του μεγάλου αντιπάλου, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτη της Τσέλσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ