Μερικές από τις πιο περίεργες κλήσεις που έχει δεχτεί η αστυνομία στις ΗΠΑ για άμεση δράση - iefimerida.gr

Μερικές από τις πιο περίεργες κλήσεις που έχει δεχτεί η αστυνομία στις ΗΠΑ για άμεση δράση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία σοβαρή και συχνά επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί άμεση δράση. Κάπως έτσι ορίζεται το επείγον περιστατικό. Είναι σαφές λοιπόν πως ένα άνοστο σάντουιτς, η έλλειψη τσιγάρων ή μία ενοχλητική μητέρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι. Κι όμως, είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η άμεση δράση στις ΗΠΑ έχει δεχθεί κλήση.

Επιστροφή χρημάτων από τον ντίλερ
Η Κατρίνα Τίσντεϊλ είχε μία σπάνια έμπνευση. Η 47χρονη έδωσε τα τελευταία 50 δολάρια που είχε σε έναν έμπορο ναρκωτικών, για να συνειδητοποιήσει αργότερα ότι θα «ξέμενε» από χρήματα μέχρι να λάβει την επόμενη επιταγή από την Πρόνοια. Θεώρησε λοιπόν λογικό να καλέσει στο αστυνομικό τμήμα και να τους ζητήσει να εντοπίσουν τον ντίλερ, ώστε να της επιστρέψει τα χρήματα. Κατά ένα περίεργο τρόπο, δεν έδειξαν διάθεση να την βοηθήσουν. Αντιθέτως, την συνέλαβαν για κακή χρήση του συστήματος της άμεσης δράσης και της επέβαλαν πρόστιμο 100 δολαρίων.

Μοναξιά
Για να ξεπεράσει το τεράστιο κενό που της προκαλούσε η μοναξιά, τον προηγούμενο μήνα, η Λορέτ Φρεντς αποφάσισε να... πιει ένα ποτηράκι. Όταν το αλκοόλ δεν την βοήθησε, η 64χρονη κάλεσε την αστυνομία και ανέφερε πως ήταν άρρωστη. Τη στιγμή που εμφανίστηκε ένας αστυνομικός στην πόρτα της, του αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο. Ήθελε παρέα. Ο αξιωματικός δεν θα ασχολούνταν περισσότερο, αν δεν του έκανε εντύπωση η παράξενη κλήση της. Διαπίστωσε λοιπόν πως είχαν προηγηθεί άλλες πέντε, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Συνελήφθη και κατηγορήθηκε και εκείνη για κατάχρηση της υπηρεσίας.

Αίτηση διαζυγίου
Δύο απλά πράγματα ζήτησε μία γυναίκα που κάλεσε πρόσφατα την αστυνομία. Η 42χρονη από την Πενσιλβάνια ήθελε από την αστυνομία να διώξει τον σύζυγό της από το σπίτι και να εκδώσει το διαζύγιό της. Οι αξιωματικοί αναγκάστηκαν να της εξηγήσουν πως τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι στη δικαιοδοσία τους και πως δεν μπορούσαν να τον αναγκάσουν να φύγει αν δεν είχε διαπράξει έγκλημα. Δεν παρέλειψαν όμως να τη συλλάβουν.

Παράπονα για τη μητέρα
Κουρασμένος από τη συμπεριφορά της μητέρας του, ο Βίνσεντ Βάλξο προσπάθησε να βρει συμπαραστάτη στις αρχές. Το Μάρτιο ο 19χρονος ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος της μητέρας του γιατί δεν του άρεσε ο τρόπος που του μιλούσε. Αντί για αυτό, έλαβε μία προειδοποίηση για τη συμπεριφορά του και αργότερα συνελήφθη μεθυσμένος. Αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα κατέβαλε 500 δολάρια.

Ώρα για ύπνο
Κανένα παιδί δεν χαίρεται όταν ακούει ότι «είναι η ώρα για ύπνο» αλλά δεν αντιδρούν όλα σαν έναν 10χρονο από τη Μασαχουσέτη. Το Φεβρουάριο ο πιτσιρικάς κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει την μητέρα του, επειδή τον πίεζε να κοιμηθεί από τις 8 μ.μ. Ένας αστυνομικός πήγε όντως στο σπίτι του, για να του εξηγήσει ότι δεν είναι σωστό να καλεί την άμεση δράση χωρίς λόγο.

Παράπονα για σάντουιτς
Ένας άνδρας από το Σπρίνγκφιλντ απογοητευμένος από τη γεύση του σάντουιτς που μόλις είχε αγοράσει αποφάσισε να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία. Δεν έγινε καμία σύλληψη, αλλά ο άνδρας έχει εξαιρετικά... στατιστικά. Έχει καλέσει την άμεση δράση 77 φορές από το 2010 για λόγους αντίστοιχης σοβαρότητας. Δεν είναι ο πρώτος πάντως που καταγγέλλει ένα... σάντουιτς. Ένας άλλος άνδρας από το Κονέκτικατ είχε κάνει αντίστοιχο παράπονο πέρυσι, πριν μάλιστα γευτεί το σάντουιτς, για να ακούσει από τον αστυνομικό την αφοπλιστική απάντηση: «Μην το αγοράσεις τότε!».

Έλλειψη τσιγάρων
Είναι πραγματικά εκνευριστικό να ξεμένει από τσιγάρα ένας καπνιστής στο σπίτι του. Υπάρχουν όμως λύσεις πιο κατάλληλες από εκείνη που εμπνεύστηκε η Κάθι Τζίβιντεν. Τον Φεβρουάριο, αφού είχε καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, η 48χρονη από το Τέξας το θεώρησε αστείο να τηλεφωνήσει στην αστυνομία για να ζητήσει να της πάει κάποιος ένα πακέτο τσιγάρα στο σπίτι. Δύο αξιωματικοί την επισκέφθηκαν πράγματι, αλλά είχαν... άδεια χέρια. Αντιθέτως τα δικά της «στολίστηκαν» με χειροπέδες και αφέθηκε ελεύθερη αφού πρώτα πλήρωσε 1.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ