Εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας και νηστείας, πολλοί είναι εκείνοι που φτάνουν στο αδιέξοδο σχετικά με το τι επιτρέπεται να καταναλώσουν και τι όχι. Η νηστεία, έχει «χαλαρώσει» με το πέρασμα των χρόνων, καθώς αν και αρχικά απαγορευόταν, πολλοί δεν νηστεύουν το λάδι καθώς και τα γαλακτομικά.
Γενικός κανόνας της νηστείας, είναι ότι απαγορεύεται η κατανάλωση τροφών που έχουν αίμα, δηλαδή κρέας και ψάρι, ενώ παράλληλα απαγορεύονται τα γαλακτοκομικά (γάλα-γιαούρτι-τυρί-βούτυρο), τα αβγά και το λάδι (αν και όχι η ελιά).
Ποιες τροφές είναι νηστίσιμες:
- Τα θαλασσινά (οστρακοειδή-μαλάκια), όπως χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδες, σουπιές
- Φρούτα και χυμοί
- Οσπρια όπως φακές ή φασόλια
- Λαχανικά
- Ξηροί Καρποί
- Ζυμαρικά
Βέβαια, όπως επισημάνθηκε, πολλοί είναι εκείνοι που πλέον έχουν συμπεριλάβει στο νηστίσιμο μενού τους το λάδι και τα γαλακτοκομικά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο