Σάλος έχει ξεσπάσει με το δημοσίευμα της Daily Telegraph το οποίο αναφέρει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει το Μον Ρεπό στην Κέρκυρα. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των προς πώληση ακινήτων του Δημοσίου, καθώς και το ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες για να πωληθεί, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι ο στόχος του δημοσιεύματος είναι προβοκατόρικος και ότι όντως η βρετανική οικογένεια έχει βάλει στο... μάτι το συγκεκριμένο ακίνητο.
Το δημοσίευμα της Daily Telegraph με τίτλο «Πωλήσεις-φωτιά στην Ελλάδα» αναφέρει ότι η Ελλάδα ξεπουλά τα ακίνητά της προκειμένου να μειώσει το χρέος της. «Από παρθένες παραλίες μέχρι παλάτια, ολόκληρα νησιά, ακόμη και την πρεσβεία στο Λονδίνο, η Ελλάδα πουλά την περιουσία της» αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα η οποία καταλήγει στο ότι το ανάκτορο του Μον Ρεπό διατίθεται προς πώληση.
Βάσει της λίστας του ΤΑΙΠΕΔ, το εν λόγω «φιλέτο» δεν συμπεριλαμβάνεται στα ακίνητα προς ιδιωτικοποίηση, ενώ όπως αναφέρει η Zougla ειδικοί εκτιμούν ότι η πώληση ενός τέτοιου ακινήτου συνιστά δύσκολο έως αδύνατο εγχείρημα, τόσο γιατί σε αυτό υπάρχει αρχαιολογικός χώρος, όσο και γιατί η αξία του είναι ανεκτίμητη.
Οπως αναφέρει η ίδια πηγή , από ελληνικής πλευράς, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ούτε νύξη για το ενδεχόμενο πώλησης του Μον Ρεπό, ενώ τοπικοί παράγοντες, σχολιάζοντας το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας αφήνουν να εννοηθεί ότι πρόκειται για «προβοκατόρικο» δημοσίευμα που απηχεί την επιθυμία της βρετανικής οικογένειας να αποκτήσει το ιστορικής αξίας ακίνητο.
Ηδη το δημοσίευμα προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και των τοπικών φορέων της Κέρκυρας οι οποίοι δηλώνουν ότι σε περίπτωση που προωθείται κάτι τέτοιο «θα κηρύξουμε πόλεμο», ενώ αναφέρονται και στους πολυετείς δικαστικούς αγώνες που έδωσαν προκειμένου να περιέλθει το ακίνητο στην κυριότητα του δήμου του νησιού.
Υπενθυμίζεται ότι με τη Μεταπολίτευση το Μον Ρεπό επιστράφηκε στο δήμο της Κέρκυρας, ενώ μόλις το 1991 έληξε η πολυετής δικαστική διαμάχη με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο ο οποίος το διεκδικούσε ως προσωπική του οικογενειακή περιουσία.
Τότε, η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι το Μον Ρεπό ανήκει στον λαό της Κέρκυρας.