«Πράσινο φως» για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ από το EuroWorking Group - iefimerida.gr

«Πράσινο φως» για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ από το EuroWorking Group

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πράσινο φως» αναμένεται να ανάψει το EuroWorking Group στη σημερινή του συνεδρίαση, για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ η οποία εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο του 2012 και έπρεπε να είχε δοθεί από τον Μάρτιο, ενώ εκτός απροόπτου θα ανοίξει ο δρόμος και τις επόμενες ημέρες για την εκταμίευση της δόσης των 6 δισ. ευρώ που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση με την Τρόικα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει βάλει στόχο να ανεβάσει το ποσό που θα λάβει η χώρα μας από τα 8,8 δισ. στα 12 δισ. ευρώ σύμφωνα με την imerisia και γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε «τρέχει» δράσεις και προαπαιτούμενα που δεν είχαν τεθεί για την αξιολόγηση του α' τριμήνου.

Εάν το EuroWorking Group απαντήσει σήμερα θετικά, τα 2,8 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαΐου προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, ενώ στις 13 Ιουνίου το Eurogroup θα συνεδριάσει, προκειμένου να εξεταστεί η εκταμίευση της δόσης των 4,2 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ