Τρέξιμο στο σκοτάδι, ο νέος τρόπος για... clubbing! - iefimerida.gr

Τρέξιμο στο σκοτάδι, ο νέος τρόπος για... clubbing!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αθλητικά παπούτσια, άνετα ρούχα, νερό... Δεν είναι πλέον μόνο αυτά. Στη λίστα με τα απαραίτητα για το τρέξιμο, προστέθηκε πλέον ένας ειδικός «φακός» που φοριέται στο κεφάλι και θυμίζει ανθρακωρύχο. Επίσης, ένα αξεσουάρ που φωσφορίζει, είναι καλοδεχούμενο. Γιατί η νέα μόδα στο τρέξιμο είναι οι βραδινοί αγώνες!

Η δήλωση «δεν μπορώ να βγω απόψε, είμαι κουρασμένος γιατί έτρεξα», παύει πλέον να ακούγεται ως καλή δικαιολογία. Γιατί το τρέξιμο γίνεται το νέο... clubbing. Μία τάση που κατακτά σταδιακά όλο τον κόσμο και έχει κάνει τα πρώτα βήματά της και στην Ελλάδα. Ήδη το περασμένο σαββατοκύριακο διεξήχθη στην Αθήνα για δεύτερη συνεχή χρονιά νυχτερινός αγώνας, ενώ και άλλες πόλεις μπαίνουν στο... παιχνίδι.

Από μία απλή διοργάνωση με μαζική συμμετοχή, πλέον το running γίνεται πάρτι. Γνωστοί dj, σόου με φώτα, λέιζερ, ακόμη και καπνοί στις πιο οργανωμένες περιπτώσεις, βρίσκονται πλέον στην κορυφή της λίστας των στοιχείων που επιλέγουν οι διοργανωτές στους αγώνες που ξεκινούν όταν το σκοτάδι έχει απλωθεί. Όταν λοιπόν τερματίσουν, «ζεστοί» ακόμη από το τρέξιμο, αρχίζουν όλοι το χορό. Και επιπλέον, είναι πιο εύκολο πια για τους δρομείς να πείσουν τους φίλους τους να τους ακολουθήσουν ως θεατές. Γιατί η προοπτική ενός πάρτι είναι σαφώς μεγαλύτερο δέλεαρ από την πρόταση απλά να στέκονται στην άκρη και να παρατηρούν ανθρώπους να περνούν τρέχοντας μπροστά τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, αυτού του είδους τα πάρτι είναι πολύ πιο διασκεδαστικά και μάλιστα χωρίς... ουσίες. «Η άσκηση προκαλεί στον εγκέφαλο αντιδράσεις αντίστοιχες με εκείνες της μορφίνης. Και η υπερδιέγερση από το τρέξιμο μιμείται την εμπειρία που έχουν οι χρήστες διεγερτικών ναρκωτικών», λέει στην «Guardian» ο ψυχίατρος Νόελ Κόλινς. Η δημοσιογράφος Μιράντα Σόγιερ ίσως το περιγράφει καλύτερα: «δεν με ενδιαφέρει να γίνω ανταγωνιστική. Το θέμα είναι το πόσο καλά με κάνει να νιώθω το τρέξιμο. Είναι ο πιο φτηνός και αξιόπιστος τρόπος για να... φτιαχτεί κανείς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πάρτι ειδήσεις DJ δρομέας τρέξιμο βράδυ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ