Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Απειλή για την κυβέρνηση ο Πάγκαλος - iefimerida.gr

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Απειλή για την κυβέρνηση ο Πάγκαλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προβληματίζονται πλέον ανοιχτά για το κατά πόσο είναι φρόνιμο να παραμείνει στη θέση του αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Η εριστικότατα και η οξύτητα των δημοσίων παρεμβάσεων του φαίνεται να πολώνει την κοινωνία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιδρώντας εντέλει αρνητικά για την ίδια την κυβέρνηση. Η άκαιρη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για το κατά πόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη δημοκρατικά εκλεγόμενη κυβέρνηση στη χώρα προκάλεσε την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την αίθουσα της Ολομέλειας υπονομεύοντας ουσιαστικά την προσπάθεια συναίνεσης που είχε καταβάλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι μόνιμες και διαρκείς επιθέσεις στον ΣΥΝ και το ΚΚΕ που διατυπώνονται με μεγάλη εμπάθεια και επί της ουσίας είναι αστήριχτες πολώνουν την πλειοψηφία και με τα δύο αυτά κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα προκλητικές δηλώσεις προς την κοινωνία του στυλ «μαζί τα φάγαμε», εξοργίζουν την κοινή γνώμη. Πολλοί πιστεύουν ότι λόγω της βαθειάς εμπάθειας που τρέφει για τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα ανατινάξει με τις δηλώσεις του κάθε πιθανότητα έστω και ελάχιστης συναίνεσης με την αντιπολίτευση προκειμένου να δημιουργήσει προβλήματα στον αντιπρόεδρο. «Εκβιάζοντας» επί της ουσίας τον πρωθυπουργό να τον κρατήσει στην κυβέρνηση, αφού είναι προφανές ότι αν τον απομάκρυνε θα τον καθύβριζε όπως έκανε με τον Σημίτη, ο κ.Πάγκαλος αποτελεί για τη κυβέρνηση, όπως λένε κορυφαία στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μία βόμβα στα θεμέλια της. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida, αρκετοί είναι οι βουλευτές που ετοιμάζονται να θέσουν το θέμα με δημόσια παρέμβασή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ