Κυνηγοί της Νύχτας: Η ελίτ των πιλότων ελικοπτέρου των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ [εικόνες] - iefimerida.gr

Κυνηγοί της Νύχτας: Η ελίτ των πιλότων ελικοπτέρου των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ [εικόνες]

ELIKOPTERO
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν οι ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού ή του στρατού ξηράς χρειάζονται να μεταβούν σε κάποιο νευραλγικό σημείο επιχειρήσεων, τότε αναλαμβάνει δράση η περίφημη μονάδα των «Κυνηγών της Νύχτας», η οποία απαρτίζεται από τους καλύτερους πιλότους ελικοπτέρων στον κόσμο. Επίσημη ονομασία της: 160ο Σύνταγμα Ειδικών Επιχειρήσεων Από Αέρος.

Οι «Κυνηγοί της Νύχτας» [«Nightstalkers»] αποτελούν τη μόνη μονάδα ειδικών αποστολών του αμερικανικού στρατού, η οποία δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να επιχειρεί από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και δώθε, μεταφέροντας μέλη των ειδικών δυνάμεων στις εκάστοτε περιοχές-στόχους. Επιπλέον, παρέχουν κάλυψη από αέρος, πλήττοντας εχθρικούς στόχους.

Η μονάδα δημιουργήθηκε το 1981 έπειτα από την καταστροφική έκβαση μιας αποστολής που έλαβε χώρα το 1980, στόχος της οποίας ήταν η απελευθέρωση ομήρων στο Ιράν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ