Αγανακτισμένοι καλλιτέχνες έξω από το Υπουργέιο Πολιτισμού - iefimerida.gr

Αγανακτισμένοι καλλιτέχνες έξω από το Υπουργέιο Πολιτισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξώ από το Υπουργέιο Πολιτισμού βρίσκονται αυτή την ώρα «αγανακτισμένοι» καλλιτέχνες υπό τη σκέπη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), με σκόπο να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Πολιτισμού Πάυλο Γερουλάνο. Νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία ξεκινώντας από το Μουσείο της Ακρόπολης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τώρα αρχίζει ο πόλεμος!», «Όχι στη μετατροπή των καλλιτεχνών σε διασκεδαστές της νέας φεουδαρχίας», «Ο χώρος του πολιτισμού πρέπει να σαλπίσει ένα νέο πνευματικό εμβατήριο».

Τα αιτήματα των καλλιτεχνών που συγκεντρώνονται σήμερα μπροστά από το μουσείο της Ακρόπολης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απόρριψη των βάρβαρων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, την ακύρωση «της συμφωνίας παραχώρησης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» κ.α.

Την ίδια στιγμή, το Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών διαμαρτύρεται για τη συμμετοχή εθελοντών σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών, λόγος για τον οποίο διέκοψε για λίγο χθες παράσταση «Νάρκισσος» στο Χώρο Ε της Πειραιώς 260.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ