Run commuting: Η νέα αστική τρέλα στο τρέξιμο - iefimerida.gr

Run commuting: Η νέα αστική τρέλα στο τρέξιμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H τάση του τρεξίματος κερδίζει συνεχώς καινούριους οπαδούς που στην προσπάθειά τους να αποφορτιστούν από την καταθλιπτική καθημερινότητα αντί να πάρουν τα βουνά, παίρνουν τους δρόμους. Ψυχοθεραπεία και γυμναστική δύο σε ένα.

Το καινούριο trend στο χώρο έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία, λέγεται run commuting και θέλει τους δρομείς να πηγαίνουν τρέχοντας στη δουλειά. Απαιτητικό εγχείρημα για τα μέρη μας. Πρώτον επειδή πρέπει να έχεις δουλειά για να πας και δεύτερον επειδή έρχεται καλοκαίρι και ο συνάδελφος που κάθεται δίπλα σου δεν σου φταίει σε τίποτα.

Ο Guardian μέσω του εξαιρετικού running blog δίνει συμβουλές για να πάτε με τα πόδια στη δουλειά και να αποφύγετε τις... κακοτοπιές.

1) Μοιάζει προφανές. Αν η δουλειά σας δεν έχει ντους (σ.σ. υπάρχουν και δουλειές με ντους;), μην πάτε τρέχοντας. Επιστρέψτε στο σπίτι τρέχοντας.

2) Αν η δουλειά σας δεν έχει ντους, αλλά εσείς παρόλα αυτά πάτε τρέχοντας, προμηθευτείτε τα κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα που θα σας επιτρέψουν να φρεσκαριστείτε πριν πιάσετε δουλειά. Κι ας ελπίσουμε να έχετε συναδέλφους με υπομονή.

3) Η διαδρομή προς το γραφείο είναι μεγάλη; Κατεβείτε από το τρένο μια στάση πριν και τρέξτε στο υπόλοιπο.

4) Υπάρχει ένα ρητό των δρομέων που λέει «δεν υπάρχει κακός καιρός, μόνο λάθος ρουχισμός». Για καθημερινή χρήση χρησιμοποιείστε ρούχα ποιότητας merino wool που δεν αναδύουν αυτή την έντονη μυρωδιά που βγάζουν τα πολυεστερικά ή spandex ρούχα. Τα μπλουζάκια merino wool θα σας κρατήσουν ζεστούς το χειμώνα και δροσερούς το καλοκαίρι.

5) Να έχετε πάντα μαζί σας ένα αδιάβροχο μπουφάν για να μην κινδυνεύετε να φτάσετε μούσκεμα στο γραφείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ