Τσίπρας από την Πορτογαλία: Nα συνεργαστεί ο Νότος για να βγούμε από την κρίση - iefimerida.gr

Τσίπρας από την Πορτογαλία: Nα συνεργαστεί ο Νότος για να βγούμε από την κρίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεργασία των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου προκειμένου να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας ως την μόνη επιλογή διεξόδου, σε δηλώσεις που έκανε από την Πορτογαλία μετά την συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της χώρας Αντόνιο Ζοζέ Σεγούρο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε την αναγκαιότητα ενός ανοικτού διαλόγου παρά τις επιμέρους διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των χωρών του Νότου, καθώς όπως υποστήριξε «η συνεργασία των χωρών και των πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν μια βιώσιμη λύση εξόδου από την κρίση είναι απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το μέλλον της Ευρώπης «δεν είναι ο διχασμός ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, δεν είναι η γερμανική Ευρώπη των πλεονασμάτων του Βορρά και της κοινωνικής διάλυσης στο Νότο. Το μέλλον της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη και πρέπει οι λαοί αυτό να το διεκδικήσουν.».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ