Εξόργισε τη Βουλή ο Πάγκαλος - iefimerida.gr

Εξόργισε τη Βουλή ο Πάγκαλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φωτιές» άναψε χθες στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, προκαλώντας μάλιστα την αποχώρηση για λίγα λεπτά των βουλευτών της ΝΔ από την αίθουσα της Ολομέλειας. Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης ήταν του ΠαΣοΚ το 1981, προκαλώντας την οργή της πτέρυγας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Κ. Τασούλας ζήτησε από τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει, άλλως το κόμμα του θα αποχωρήσει από την αίθουσα. Οι διευκρινίσεις του αντιπροέδρου δεν έπεισαν τους βουλευτές της ΝΔ και αποχώρησαν παρά την έκκληση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος όρθιος από το έδρανό του είπε: «Πρώτη φορά συμπεριφέρεται η αντιπολίτευση με τέτοιο τρόπο λίγο πριν τη λήξη μιας τόσο κρίσιμης συζήτησης. Θέλετε αφορμή για να φύγετε από την αίθουσα αυτή την κρίσιμη στιγμή χωρίς να ακούσετε τον πρωθυπουργό τι θα πει. Μπορεί να υπήρξε μια παρεξήγηση. Κανείς δεν είπε ότι το 1974 δεν ήλθε δημοκρατία».

Πρόσθεσε μάλιστα «το να χρησιμοποιήσετε μια αναδρομή στο παρελθόν για να αδειάσει η πτέρυγά σας και να δοθεί η εντύπωση στο εξωτερικό και στον ελληνικό λαό ότι με το παραμικρό είστε έτοιμοι να συγκρουστείτε, τότε αυτό αποδεικνύει την σκοπιμότητα αυτής της πράξης». «Καλέστε τους βουλευτές σας για να αποδείξουμε ότι μπορούμε ώριμα και δημοκρατικά να συζητήσουμε», είπε απευθυνόμενος προς τον τέως πρόεδρο της Βουλής κ.Σιούφα, ο οποίος παρέμεινε στα έδρανα της ΝΔ μαζί με τον βουλευτή κ. Γιακουμάτο.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει στην τάξη τον αντιπρόεδρό του. «Δεν είναι η ώρα για τέτοιες ναρκοθετήσεις. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα ήλθε το 1974 και την εμπέδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μέγα λάθος, μέγα ατόπημα», είπε.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε «λυπάμαι γιατί τη στιγμή αυτή είναι κενά τα έδρανα. Η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης είναι μια κορυφαία θεσμική στιγμή για κάθε Κοινοβούλιο. Κάθε αστοχία πολιτική έχει κόστος οικονομικό. Η δική μου εντύπωση εις πείσμα του ύφους είναι θετική. Υπάρχει εικονική έλλειψη συναίνεσης».

Τη στιγμή εκείνη εισήλθαν στην αίθουσα οι βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πήρε το λόγο για να δηλώσει: «Σήμερα έπεσε το προσωπείο της πολυδιαφημισμένης συναίνεσης. Μας πήγε ο κ. Πάγκαλος 30 χρόνια πίσω για να μας πει ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε το 1981». Ενώ απευθυνθείς προς τον κ. Παπανδρέου, του είπε: «Το '74 -και αυτό είναι το λάθος σας- δεν γεννήθηκε μια Δημοκρατία αλλά η Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Και πρόσθεσε: «Εμείς σας ξέρουμε. Τώρα σας μαθαίνει και ο ελληνικός λαός», ενώ αναφορικά με την ολιγόλεπτη αποχώρηση των βουλευτών του είπε ότι «δεν φύγαμε από πείσμα, αλλά γιατί έπρεπε να συμβολίσουμε ότι η ΝΔ δεν δέχεται τους συκοφάντες της Δημοκρατίας και θα αντιδρά», ενώ κατέληξε λέγοντας: «Σήμερα ήταν μια μαύρη μέρα για το ΠαΣοΚ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ