Εσβησε δέκα κεράκια το Skype - iefimerida.gr

Εσβησε δέκα κεράκια το Skype

Εσβησε δέκα κεράκια το Skype
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δέκα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το δημοφιλές site Skype που επιτρέπει σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να επικοινωνούν μεταξύ τους δωρεάν.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια, όταν ο Σουηδός Νίκλας Ζένστρομ και ο Δανός Γιάνους Φρίις ξεκίνησαν να δουλεύουν το λειτουργικό της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Από τον Αύγουστο του 2003 που κυκλοφόρησε η πρώτη beta έκδοση του Skype μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά, φτάνοντας πλέον να εξυπηρετεί 280 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως.

Παράλληλα, μέσα σ' αυτά τα χρόνια και το ίδιο το Skype άλλαξε για τρεις φορές ιδιοκτήτες. Η πρώτη μεταβίβαση έγινε το 2005, όταν το αγόρασε από τους ιδρυτές του η εταιρεία eBay έναντι 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ αυτή τη στιγμή ανήκει στη Microsoft η οποία ξόδεψε 8,5 δισ. Δολάρια για να το αποκτήσει το 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ