Φως, θέρμανση, αυτοκίνητο από σκουπίδια -Πώς το πέτυχαν οι Γάλλοι - iefimerida.gr

Φως, θέρμανση, αυτοκίνητο από σκουπίδια -Πώς το πέτυχαν οι Γάλλοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και λίγες ημέρες στην περιοχή Μοζέλ της Γαλλίας το εργοστάσιο Methavalor παράγει βιομεθάνιο, το οποίο προέρχεται από οργανικά σκουπίδια και μοιάζει πολύ με το φυσικό αέριο. Το βιομεθάνιο μπαίνει στο δίκτυο και μπορεί να φωτίζει και να θερμαίνει την πόλη.

Είναι η πρώτη φορά που παράγεται ενέργεια από οργανικά σκουπίδια σε τέτοια έκταση στη Γαλλία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde.

Σύμφωνα με την εταιρεία GRTgaz που διαχειρίζεται το φυσικό αέριο στη Γαλλία το βιομεθάνιο θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το 1-2% του αερίου που καταναλώνεται στη Γαλλία.

Η μονάδα της Μοζέλ παράγει βιομεθάνιο το οποίο σχηματίζεται κατά την αποσύνθεση οργανικής ύλης υπό αναερόβιες συνθήκες. Το βιομεθάνιο έχει χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αναβαθμίζεται σε καθαρό μεθάνιο. Μπορεί να επεξεργάζεται 40.000 τόνους οργανικά σκουπίδια το χρόνο τα οποία μαζεύει από μια περιοχή 385.000 κατοίκων.

Στην καρδιά της μονάδας η οποία παράγει 5,5 εκατ. M3 βιοαέριο, ήτοι 800.000 m3 βιομεθάνης και 10.000 m3 υγρό λίπασμα, να φωτίσει με ηλεκτρισμό 3.000 σπίτια και να ζεστάνει 2.400 σπίτια εργάζονται μόνο 9 άτομα τα οποία αρκούν γι'αυτή τη γιγαντιαία επιχείρηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ