Πώς ένας αγνοούμενος στοχοποιήθηκε άδικα στα social media ως βομβιστής της Βοστώνης - iefimerida.gr

Πώς ένας αγνοούμενος στοχοποιήθηκε άδικα στα social media ως βομβιστής της Βοστώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις 16 Μαρτίου η οικογένεια Τριπάτι ζει στιγμές αγωνίας. Το βράδυ εκείνης της ημέρας ο γιος τους, Σουνίλ Τριπάτι, εξαφανίστηκε. Αυτό που βίωσαν όμως τα 24ωρα μετά από το μακελειό στο μαραθώνιο της Βοστώνης έκανε ακόμη χειρότερο τον εφιάλτη τους. Και εξαιτίας των social media ο 22χρονος έγινε «το άλλο θύμα» της βομβιστικής επίθεσης.

Όταν χάθηκαν τα ίχνη του φοιτητή, η οικογένειά του σήμανε συναγερμό καθώς γνώριζε ότι πάσχει από κατάθλιψη. Αμέσως επικοινώνησαν με την αστυνομία, φοιτητικές οργανώσεις, ακόμη και με το FBI. Όσο όμως κι αν ήλπιζαν να ακούσουν πως κάποιος τον έχει δει, όταν τελικά αυτό συνέβη σήμανε απλά την αρχή ενός τραγικού σεναρίου.

Όλα ξεκίνησαν στην ιστοσελίδα reddit. Στο φόρουμ όπου οι χρήστες έκαναν σενάρια για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τις εκρήξεις στο μαραθώνιο, κάποια γυναίκα έγραψε πως ο Σουνίλ Τριπάτι ήταν ο ένας από τους δύο – άγνωστους τότε – άνδρες που είχε υποδείξει η αστυνομία ως ύποπτους. Υποστήριξε πως ήταν συμμαθήτριά του στο σχολείο. Δεν άργησαν να ακολουθήσουν κι άλλοι. Κάποιοι έγραφαν πως άκουσαν το όνομά του σε συνομιλίες μεταξύ αξιωματικών στον ασύρματο της αστυνομίας. Και πολύ γρήγορα, χιλιάδες άτομα με μηνύματά τους στο twitter ενημέρωναν πως αυτός ήταν ο άνθρωπος που αιματοκύλισε τη Βοστώνη.

Η οικογένειά του αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει το γκρουπ που είχαν δημιουργήσει στο facebook για την αναζήτηση του φοιτητή. Ήταν τόσα τα υβριστικά σχόλια από ανθρώπους που είχαν πειστεί ότι αυτός ήταν ο ένοχος, που δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν. Το τηλέφωνό τους χτυπούσε ασταμάτητα, ενώ έξω από το σπίτι τους είχαν στρατοπεδεύσει τηλεοπτικά συνεργεία. Το κομμάτι του εφιάλτη τους έληξε όταν η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των πραγματικών βομβιστών.

Μετά από αυτό, ο διευθυντής της ιστοσελίδας ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια για το λάθος: «αν και ξεκίνησε με αγνές προθέσεις, η δραστηριότητα της ιστοσελίδας προκάλεσε ένα διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών και οδήγησε σε επικίνδυνες υποθέσεις με επιβλαβείς συνέπειες σε αθώους ανθρώπους. Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη για αυτό που συνέβη», έγραψε.

Ο τραγικός επίλογος της ιστορίας για την οικογένεια γράφτηκε σήμερα το πρωί. Η αστυνομία βρήκε κοντά στο σπίτι του αγνοούμενου ένα πτώμα και θεωρείται πως πρόκειται για τον 22χρονο φοιτητή, κάτι που θα εξακριβωθεί τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ