Η oλλανδική Vogue παίζει με το χρώμα του δέρματος και επικρίνεται για ρατσισμό [εικόνες] - iefimerida.gr

Η oλλανδική Vogue παίζει με το χρώμα του δέρματος και επικρίνεται για ρατσισμό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κύμα διαμαρτυρίας προκλήθηκε από το εξώφυλλο και τις φωτογραφίες της ολλανδικής Vogue η οποία έβαψε το πρόσωπο ενός μανεκέν μαύρο, χωρίς λόγο. Αναγνώστες και διαδίκτυο εκαναν επανάσταση.

Επικεφαλής του κινήματος εναντίον της Vogue Ολλανδίας το μπλογκ Fashionbombdaily το οποίο ασχολείται με τη μόδα black. Το ερώτημα που έθεσε είναι γιατί ένα περιοδικό χρησιμοποιεί ένα λευκό μοντέλο και το μεταμορφώνει σε μαύρο.

Το περιοδικό απάντησε ότι η σειρά των φωτογραφιών στις οποίες το μοντέλο Κερέλ Τζένσεν έχει βαμμένο πρόσωπο είναι στην πραγματικότητα αφιέρωμα στον Marc Jacobs που εμπνέεται από μαύρες γυναίκες όπως η Γκρέις Τζόουνς και η Ζοζεφίν Μπέικερ. Ας σημειωθεί ότι ο χώρος της μόδας τα μαύρα μανεκέν είναι πολύ λιγότερα από τα λευκά κορίτσια και ότι αυτό το επεισόδιο που σημειώθηκε στην ολλανδική Vogue δεν είναι το πρώτο.

Πριν από δύο μήνες το περιοδικό Numero παρουσίασε μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο African Queen στην οποία πρωταγωνιστούσε μια νεαρή λευκή γυναίκα βαμμένη ολόκληρη με μαύρο χρώμα. Το θέμα είχε πάρει διαστάσεις και είχαν συλλεγεί υπογραφές για να υποχρεωθεί το περιοδικό να ζητήσει συγνώμη. Πηγή Liberation

Η oλλανδική Vogue παίζει με το χρώμα του δέρματος και επικρίνεται για ρατσισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η oλλανδική Vogue παίζει με το χρώμα του δέρματος και επικρίνεται για ρατσισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ