Ανοίγουν σαμπάνιες στη ΝΔ για τα γερμανικά πυρά σε Σαμαρά - iefimerida.gr

Ανοίγουν σαμπάνιες στη ΝΔ για τα γερμανικά πυρά σε Σαμαρά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση κάποιοι από τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά για τα συντονισμένα πυρά που δέχεται τις τελευταίες μέρες από Γερμανούς πολιτικούς και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αν και στην αυριανή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες ο κ. Σαμαράς ενδέχεται να βρεθεί σε δύσκολη θέση απέναντι στους ξένους ηγέτες, στη Συγγρού υπάρχουν κάποιοι που εκτιμούν ότι οι επιθέσεις αυτές βοηθούν το προφίλ του προέδρου του κόμματος στο εσωτερικό και ενισχύουν δημοσκοπικά τη Νέα Δημοκρατία. Κάτι που αποτυπώνεται και στις τελευταίες έρευνες της κοινής γνώμης.

«Σε μια περίοδο που ο κόσμος δεν θέλει να ακούει και να βλέπει την Τρόικα, το να σε βρίζουν τα μέσα και οι προσωπικότητες που τη στηρίζουν είναι μόνο κέρδος» λένε αυτοί οι πιο σκληροπυρηνικοί. Και πιστεύουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να αντέξει αυτές τις πιέσεις γιατί μόνο κέρδος θα έχει από αυτές.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και κάποιες φωνές που λένε πως το χειρότερο σενάριο για τη Ν.Δ. είναι, πέραν των υποδείξεων ή πιέσεων για αλλαγή στάσης, στη σύνοδο του ΕΛΚ να επισημοποιηθεί ένα κλίµα αποµόνωσης του κόµµατος από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά οικογένεια. Ωστόσο κι αυτοί ακόμα πιστεύουν ότι στο τέλος, στη συζήτηση που θα γίνει, ο κ. Σαμαράς θα έχει τη χρονική άνεση που απαιτείται για να παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις και ενστάσεις του για το σχέδιο που έχει βάλει σε εφαρμογή η τρόικα στην Ελλάδα. Δεν αποκλείουν, ωστόσο, να βρεθεί αντιμέτωπος µε ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια, κυρίως από την πλευρά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ενδεχομένως και από πολιτικούς ηγέτες σκανδιναβικών χωρών (Σουηδία, Φινλανδία).

Πάντως χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης επιτέθηκε κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου χαρακτηρίζοντάς τον προσωπικό υβριστή του Αντώνη Σαμαρά: "Υπάρχει εκστρατεία παραπληροφόρησης που ξεκινά από την Αθήνα'' επανέλαβε, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος απάντησε: ''Δεν μας αρέσει να υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα, είτε αφορούν την ελληνική κυβέρνηση, είτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε όποιο άλλο κόμμα στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ