Guardian: Πανικοβάλει τις ΗΠΑ η τρομοκρατία, αλλά όχι οι θάνατοι λόγω της οπλοκατοχής - iefimerida.gr

Guardian: Πανικοβάλει τις ΗΠΑ η τρομοκρατία, αλλά όχι οι θάνατοι λόγω της οπλοκατοχής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σχεδόν ένα εκατομμύριο κάτοικοι αναγκάστηκαν από τις αρχές να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, πράγμα το οποίο έπραξαν αδιαμαρτύρητα... Οι εγκληματικές πράξεις στις οποίες προέβη ο βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστώνης... ήταν αναμφίβολα αποτρόπαιες... Τι να πουν όμως και οι Λονδρέζοι που υπέφεραν από την τρομοκρατία του IRA για χρόνια...

Ίσως τους συγχωρείται η σκέψη ότι ενδεχομένως οι Αμερικανοί να υπερέβαλαν με τα τεκταινόμενα στη Βοστώνη», αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian ο Μάικλ Κοέν.

«Εξάλλου, δεν είναι και πρώτη φορά που δολοφόνοι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις σε μεγάλη αμερικανική πόλη», προσθέτει ο αρθρογράφος, επισημαίνοντας πως ορθώς μεν οι αρχές αποφάσισαν να λάβουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν έγκλειστοι στα σπίτια τους, ωστόσο με το να επιτρέψουν σε έναν τρομοκράτη να «κατεβάσει το διακόπτη» σε μία ολόκληρη πόλη, ουσιαστικά συνέβαλαν στη διόγκωση των ανορθολογικών φόβων της αμερικανικής κοινωνίας, περνώντας ταυτόχρονα στους μελλοντικούς επίδοξους τρομοκράτες ένα επικίνδυνο μήνυμα: εάν θέλετε να σπείρετε το χάος στις ΗΠΑ, δεν έχετε παρά να εκφοβίσετε τους πολίτες και να διαρρήξετε τη δημόσια τάξη.

«Μακάρι οι Αμερικανοί να αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο στις πραγματικές απειλές που ενυπάρχουν στη χώρα τους! Πόσο μεγάλη ειρωνεία συνιστά το γεγονός ότι ο πανικός στη Βοστώνη συνέβη την ίδια εβδομάδα με την απόρριψη από τη Γερουσία της πρότασης ελέγχου της οπλοκατοχής, η οποία θα έθετε όρια στην αγορά όπλων...», καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ