Κουβέλης: Κατανοήστε μας - Μπαρόζο: Ναι, αλλά καταπολεμήστε τη φοροδιαφυγή - iefimerida.gr

Κουβέλης: Κατανοήστε μας - Μπαρόζο: Ναι, αλλά καταπολεμήστε τη φοροδιαφυγή

Κουβέλης: Κατανοήστε μας - Μπαρόζο: Ναι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη κοινωνικότερης στροφής της ελληνικής οικονομικής πολιτικής επισήμανε στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στη σημερινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Η επαφή των δυο αντρών ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει μισή ώρα αλλά τελικά ξεπέρασε τη μία, ενώ ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι είπε στον κ. Μπαρόζο πως «η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία και υπονομεύει την προοπτική εξόδου από την οικονομική κρίση».

Οπως σημείωσε ο κ. Κουβέλης, ζήτησε από την ευρωπαϊκή πλευρά να δείξει κατανόηση σε κάποια ζητήματα αρχής γενομένης από τη μείωση της φορολογίας τόσο στην εστίαση όσο και στη θέρμανση.

Από ευρωπαϊκής πλευράς, επισημάνθηκε όμως στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι θα πρέπει η Ελλάδα να επικεντρώσει την προσοχή της στο ζήτημα της πάταξης της φοροδιαφυγής, όπου παρατηρούνται ορισμένες καθυστερήσεις ενώ φάνηκε ότι η Ευρώπη δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό το ζήτημα.

Η επόμενη συνάντηση του κ. Κουβέλη στις Βρυξέλλες θα είναι με τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα, ενώ απόψε θα συναντηθεί και με την Ελληνίδα επίτροπο Μαρία Δαμανάκη.

Για αύριο είναι προγραμματισμένες οι κατ' ιδίαν επαφές του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Λάζλο Αντορ αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ την Πέμπτη θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Κουβέλη με συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ