H Aθήνα πέφτει σε μελαγχολία, η ανεμελιά της καταστράφηκε: Όσα είδε η γερμανική Zeit [εικόνες] - iefimerida.gr

H Aθήνα πέφτει σε μελαγχολία, η ανεμελιά της καταστράφηκε: Όσα είδε η γερμανική Zeit [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με οδηγό τον γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο και φωτογράφο Νικήτα Καραγιάννη, η ηλεκτρονική έκδοση της Zeit δείχνει την καταρράκωση της Αθήνας εκκινώντας από την παρακμιακή Ομόνοια.

H Aθήνα πέφτει σε μελαγχολία, η ανεμελιά της καταστράφηκε: Όσα είδε η γερμανική Zeit [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Η Αθήνα πέφτει σε μελαγχολία» είναι ο τίτλος του άρθρου ενώ η κυρίαρχη διαπίστωση είανι πως συνοικίες πνέουν τα λοίσθια «... χαμένοι κάτοικοι. Η κρίση χρέους καταστρέφει την ανεμελιά της Αθήνας και αλλάζει το χαρακτήρα της πόλης».

H Aθήνα πέφτει σε μελαγχολία, η ανεμελιά της καταστράφηκε: Όσα είδε η γερμανική Zeit [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αύξηση της ρατσιστική βία με την επισήμανση: «η ξενοφοβία έχει αυξηθεί στην Ελλάδα. Πολιτικά επωφελούνται από αυτή την εξέλιξη οι προβοκάτορες της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι στρέφουν στοχευμένα την οργή των Ελλήνων για τη μιζέρια της χώρας εναντίον των μεταναστών».

H Aθήνα πέφτει σε μελαγχολία, η ανεμελιά της καταστράφηκε: Όσα είδε η γερμανική Zeit [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η έλλειψη οράματος και στόχου διαγράφονται μέσα από το άρθρο: «Η ελπίδα και η αισιοδοξία έχουν αλλάξει τοποθεσία στην Αθήνα. Μόνον σε λίγες περιοχές οι άνθρωποι μπορούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Οι Αθηναίοι καταφεύγουν τις νύχτες στο Γκάζι, που μέχρι πρότινος είχε μια παρόμοια μοίρα όπως σήμερα η Ομόνοια. Η Αθήνα επένδυσε πολλά σε αυτή την περιοχή, τη θέση του παλαιού εργοστασίου πήρε ένα πολιτιστικό κέντρο και ένα μουσείο ενώ άνοιξαν μπαρ και κλαμπ. (...) Στο Γκάζι η κρίση εξαφανίζεται τα βράδια για λίγες ώρες. (...) Και εδώ, όμως, η κρίση δεν είναι τελείως αθέατη. Τις κρύες μέρες μυρίζει καμένο ξύλο και πλαστικό. Οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν το πετρέλαιο».

H Aθήνα πέφτει σε μελαγχολία, η ανεμελιά της καταστράφηκε: Όσα είδε η γερμανική Zeit [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ