Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς κατά 7,3 δισ ευρώ - iefimerida.gr

Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς κατά 7,3 δισ ευρώ

Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς κατά 7
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς εγκρίθηκε κατά 7,3 δισ. ευρώ και σύμφωνα με τον πρόεδρο της τράπεζας, Μιχάλη Σάλλα έχει καλυφθεί ήδη ο στόχος συγκέντρωσης κεφαλαίων ύψους 570 εκατομμυρίων ευρώ. Πλέον ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν τα υπόλοιπα 160 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τράπεζας Μιχάλη Σάλλα το 10% των ιδιωτικών κεφαλαίων που απαιτούνται προκειμένου η τράπεζα να παραμείνει ιδιωτική έχει υπερκαλυφθεί, καθώς έχει συγκεντρώσει 570 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να καλυφθούν και τα υπόλοιπα, μέχρι τα 733 εκατ. ευρώ, ώστε να μην εκδοθούν μετατρέψιμες ομολογίες CoCos.

«Αίσθησή μου είναι ότι θα καλυφθεί το σύνολο του ποσού, θα πετύχουμε και αυτόν τον στόχο», τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Σάλλας και επισήμανε ότι η επίτευξη της θετικής καθαρής θέσης, κατόπιν των κινήσεων στις οποίες προέβη η Τράπεζα Πειραιώς, ωφελούν το ελληνικό δημόσιο (το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) κατά 3 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα η τράπεζα διαθέτει καθαρή θέση 800 εκατ. ευρώ.

«Οι μέτοχοι αγοράζουν με θετική αξία και το όφελος όλων είναι τεράστιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σάλλας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ