«Οι αλλαγές στην Υγεία δεν μπορούν να περιμένουν άλλο» - iefimerida.gr

«Οι αλλαγές στην Υγεία δεν μπορούν να περιμένουν άλλο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα πρέπει να βιαστεί, καθώς οι αλλαγές στον τομέα της υγείας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνουν οι Financial Times στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι «είναι ύψιστη ανάγκη ο περιορισμός του δημόσιου τομέα και άμεση προτεραιότητα ή "ηλεκτρονική" υγεία» και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να περιορίσει κι άλλο τη φαρμακευτική δαπάνη. Εκτίμησε Μ'ΛΙΣΤΑ ότι η δαπάνη αυτή θα περιοριστεί πάνω από 1,3 δισ. ευρώ μέσα στο 2011.

Κατά την ομιλία του στο ίδιο συνέδριο, ο τομεάρχης της ΝΔ, καθηγητής, Α. Γιαννόπουλος, σημείωσε ότι «όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται», αλλά διαφώνησε με τις εσωτερικές συγχωνεύσεις των κλινικών στα νοσοκομεία και πρότεινε η εξοικονόμηση να προέλθει από άλλες πηγές, όπως οι τομείς σίτισης, ένδυσης και αποστείρωσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ο καθηγητής Χ. Κλούγκε, επικεφαλής του ευρωπαικού γραφείου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για θέματα δημόσιας υγείας, δήλωσε ότι ότι η Π.Ο.Υ αναγνωρίζει την οικονομική κρίση, αλλά βλέπει και τη μεγάλη ευκαιρία για επανασχεδιασμό των συστηματων υγείας.

«Η δημογραφική πίεση, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, η ανάγκη των ανθρώπων για καλύτερες υπηρεσίες υγείας, αλλά και οι προσδοκίες τους, οι οποίες είναι πλέον υψηλές από τα συστηματα υγείας, μας αναγκαζουν να δούμε μπροστά», σημείωσε στην ομιλία του ο Π. Καναβός του London School of Economics και συμπλήρωσε ότι η αποτελεσματικότητα των συστημάτων υγείας παραμένει το ζητούμενο διεθνώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ